30.11.2020

22.1. Vuoden 2021 Itämeripäivän infotilaisuus

Aika: 22.1.2021 klo 9.00 – 10.30
Paikka: Verkkotapahtuma

Itämeripäivänä juhlistetaan rakasta kotimertamme – niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Kaikki ovat tervetulleita mukaan, ja päivään osallistuminen on ilmaista. Kumppanit voivat toteuttaa Itämeripäivän tekoja omaan toimintaansa sopivalla tavalla, ja halutessaan löytävät esimerkkitoteutuksia ja valmiita konsepteja Itämeripäivän sivulta. Tässä infosessiossa kerromme tarkemmin vuoden 2020 Itämeripäivän tuloksista sekä vuoden 2021 Itämeripäivän suuntaviivoista.

Osallistumislinkki: Teams-linkki julkaistaan tässä infotilaisuutta edeltävänä päivänä
Aika: Perjantaina 22.1.2021 Klo 9.00 – 10.30

Järjestämme vuoden 2021 Itämeripäivän suunnittelua koskevan infotilaisuuden tammikuun 22. päivänä klo 9.00–10.30. Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä linkistä 15.1.2021 mennessä. Jos olet jo ilmoittautunut, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Aamun avaa John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt, minkä jälkeen säätiön kampanjatiimi esittelee oppeja ja tuloksia viime vuoden Itämeripäivästä, kärkikampanjat sekä valmiit osallistumispohjat omaa suunnitteluanne helpottamaan. Turun kaupungin Itämerihaasteen koordinaattori Tove Holm ja Helsingin kaupungin ympäristöjohtaja Esa Nikunen kertovat esimerkkejä kaupunkien osallistumisesta Itämeripäivän viettoon. Kuulemme myös esimerkkejä toteutuksista, joita esittelemässä ovat mm. Martat ja Marthaförbundet, Kuvittajat ry, Ilmatieteen laitos, Syke, Korkeasaaren eläintarha, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö sekä Åbo Akademi.

Lopuksi esittelemme alustavaa aikataulua keväällä tulossa oleville työpajoille (Turun lisäksi mm. Venäjän, Viron ja Ruotsin toimijoille) sekä muille toimille. Infosessiossa on varattu aikaa kysymyksille ja kommenteille.

Itämeripäivän infotilaisuuden ohjelma

Ohjelma saattaa vielä päivittyä ennen tilaisuutta.

Huom! Saavuthan langoille ajoissa. Voit kommentoida tai esittää kysymyksiä verkkosession chatissa tai lähettää meille palautetta tilaisuuden jälkeen. Olemme varanneet infosessioon aikaa kysymyksille ja kommenteille.

9.00 – 9.10 Tervetuloa suunnittelemaan vuoden 2021 Itämeripäivää
Annamari Arrakoski-Engardt, John Nurmisen Säätiö
Tuula Putkinen, John Nurmisen Säätiö

9.10 – 9.20 Oppeja ja tuloksia viime vuoden Itämeripäivästä
Tuula Putkinen, John Nurmisen Säätiö

9.20 – 9.30 Kärkikampanjat ja valmiit osallistumisehdotukset suunnittelua varten
Valmiit konseptit & verkkosivuston parannukset, mm. kumppaniosio
Kirsi Kurki-Miettinen ja Oona Piiroinen, John Nurmisen Säätiö

9.30 – 9.40 Kaupungit mukana Itämeripäivässä
Turun kaupungin Itämerihaasteen koordinaattori Tove Holm
Helsingin kaupungin ympäristöjohtaja Esa Nikunen

9.40 – 9.45 Kommenttipuheenvuoro

9.45 – 10.15 Esimerkkejä toteutuksista: kumppaneiden Itämeripäivä-ajatuksia ja suunnitelmia
Martat ja Marthaförbundet (Salka Orivuori ja Roosa Mikkola), Kuvittajat ry (Veera Pekkinen), Ilmatieteen laitos (Saara Lilja-Rothsten), Suomen ympäristökeskus Syke (Markku Viitasalo), Korkeasaaren eläintarha (Marjo Priha), Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (Johanna Antila), Åbo Akademi (Jaana Kouri)

10.15 – 10.30 Kevään työpajat ja muu aikataulu. Q&A ja keskustelua.

10.30 Tilaisuus päättyy

www.itämeripäivä.fi
#itämeripäivä #östersjödagen #balticseaday

Itämeripäivä 2020

Aiheeseen liittyvää