04.06.2020

27.8. Itämeripäivä

Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. Juhlinnan lisäksi Itämeripäivän tarkoituksena on lisätä tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta.

Itämeripäivää vietetään 27.8.2020 erilaisten tapahtumien ja tekojen parissa. Haluaisitko ihailla huimia pellehyppyjä Kuusijärvellä, fiilistellä särkisatua kirjastossa, nauttia merellisestä konsertista tai oppia solmujen tekoa ja uimarin hengenpelastustaitoja? Itämeripäivälle on suunnitteilla jo nyt monta mielenkiintoista tapahtumaa ja niiden kirjo kasvaa loppukesää kohden.

Seuraamme tarkasti koronaepidemian tilannetta ja viranomaissuosituksia. Itämeripäiväksi on suunnitteilla useita tapahtumia, mutta ne toteutetaan ainoastaan, jos viranomaiset arvioivat kokonaistilanteen turvalliseksi. Tarvittaessa Itämeripäivä voidaan toteuttaa myös kokonaan verkossa ja sosiaalisessa mediassa kokemuksia ja elämyksiä jakaen.

Itämeripäivän tapahtumat ovat kaikille avoimia yleisötilaisuuksia, joihin osallistuminen on pääasiassa ilmaista. Kutsumme kaikki mukaan tekemään päivästä koko kansan juhlan. Tapahtumia voi järjestää mihin tahansa merelliseen teemaan liittyen ja järjestäjänä voi toimia organisaatio, kaveriporukka, järjestö tai mikä tahansa Itämeripäivästä innostunut taho.

Tapahtumien järjestämisen ja niihin osallistumisen ohella meren juhlapäivää voi viettää myös tekemällä Itämeri-tekoja. Kokkaa ystävien kanssa Itämerimenu tai järjestä joukkopulahdus! Hae inspiraatiota omaan tekoosi tutustumalla Itämeripäivän esimerkkitempauksiin tai keksi täysin uudenlainen Itämeri-teko ja ilmoita se muiden iloksi.

Tutustu Itämeripäivän tapahtumiin ja tekoihin sekä ilmoita omasi itämeripäivä.fi

#itämeripäivä #östersjödagen #balticseaday

Aiheeseen liittyvää