01.08.2019

29.8. Itämeripäivän lanseeraus

Aika: Torstai 29.8.2019 klo 8.30–11.00
Paikka: Sanomatalon Mediatori, Töölönlahdenkatu 2, Helsinki 
Osallistu: Ilmoittaudu 28.8. mennessä

John Nurmisen Säätiö käynnistää uuden tradition yhdessä valittujen kumppanien kanssa nimikoimalla elokuun viimeisen torstaipäivän Itämerelle.  Helsingin kaupunki on lupautunut Itämeripäivän yhteistyökumppaniksi ja tukikohdaksi. Itämeripäivä lanseerataan Sanomatalon Mediatorilla (Töölönlahdenkatu 2, Helsinki ) torstaina 29.8.2019 kello 8.30 alkaen. Aamutilaisuuden tervetuliaissanat lausuu pormestari Jan Vapaavuori. Mukana on myös Helsingin Juhlaviikot, jonka taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari kertoo Itämeripäivän suunnitelmasta vuodelle 2020.

Säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt kertoo tapahtuman taustasta: ”Itämeri ansaitsee oman päivän kalenterista, onhan se kotimeremme, kansallisaarteemme, siltamme maailmaan. Itämeripäivän tavoite on kirittää konkreettisia toimia Itämeren tilan parantamiseksi, mutta kiinnittää katseet myös Itämeren ainutlaatuiseen ja rikkaaseen kulttuuriperintöön. Meren ja sen historian tunnetuksi tekeminen on tärkeää, sillä samalla opimme ymmärtämään, miksi ainutlaatuista Itämerta pitää suojella.”

Aamutilaisuuden aikana kuulemme mielenkiintoisia sukellustarinoita sekä alan asiantuntijoiden näkemyksiä Itämeren voinnista ja tulevaisuudesta.

Säätiön hallituksen puheenjohtaja, merenkulkuneuvos Juha Nurminen, muusikko ja tv-persoona Mikko Kuustonen, erikoistutkija ja tietokirjailija Roope Flinkman ja tuottaja-ohjaaja Marko Röhr keskustelevat vedenalaisen maailman kauneudesta ja haavoittuvuudesta. Tiedetoimittaja ja kirjailija Niko Kettunen höystää keskustelua kertomuksilla merten monenkirjavista olennoista.

Kuluttajan valintojen merkityksestä sekä ilmastonmuutoksen ja Itämeren suojelun kohtalonyhteydestä ovat keskustelemassa professori Jyri Seppälä (Suomen ympäristökeskus), erikoistutkija Merja Saarinen (Luonnonvarakeskus), toimittaja Heli Saavalainen (Helsingin Sanomat) sekä Helsingin yliopiston ympäristöekonomian professori Markku Ollikainen. Keskustelua kuljettaa Helsingin Sanomien Tiede-toimituksen sekä Tiede ja Tiede Luonto -lehtien päätoimittaja Jukka Ruukki.

Tervetuloa mukaan!

Lue lisää ohjelmasta Itämeripäivän nettisivuilta (www.itämeripäivä.fi). Voit seurata päivän ohjelmaa myös livestreamin kautta sekä John Nurmisen Säätiön sosiaalisen median kanavissa tunnisteella #itämeripäivä.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Yleisömäärän arvioimiseksi pyydämme ilmoittautumaan mukaan tästä linkistä 28.8. mennessä.

Aiheeseen liittyvää