18.09.2019

6.9.–27.10. Critical tide -näyttely

Aika: 6.9.–27.10.2019
Paikka: Designmuseon Galleria, Korkeavuorenkatu 23, Helsinki

Muotoilua ja tutkimusta yhdistelevä Critical Tide -näyttely kokoaa yhteen projekteja ja teoksia, jotka tutkivat meriä ja muutoksen mahdollisuutta muotoilun keinoin. Näyttelyyn on koottu kahdeksan projektia, joihin voi osallistua katsomalla, kuuntelemalla tai kokeilemalla. Erilaisia töitä yhdistää teosten pohjalta löytyvä tutkimustieto sekä halu parantaa ihmisen ja merien kanssaeloa.

Näyttelyssä esitellään muun muassa uusia materiaaleja havainnollistava merilevälaboratorio, hiuksista tehtyjä öljyntorjuntamattoja sekä koppi, jossa kävijä voi tunnustaa merta kohtaan tekemiään syntejä. Baltic Characters -testissä vastataan kysymyksiin ja selvitetään, mikä Itämeren eläjä vastaa parhaiten omaa luonnetta. Baltic Charachters -projektin lajiprofiilit on tehty yhteistyössä John Nurmisen Säätiön asiantuntijan Miina Mäen kanssa.

Critical Tide avaa silmämme sille, millä tavoilla ihmisen toiminta vahingoittaa ympäristöämme, mutta näyttely myös uusii käsityksiämme siitä, millaisia keinoja tilanteen parantamiseksi voidaan löytää. Näyttely haastaa kävijän kokeilemaan, oppimaan uutta ja uppoutumaan.

Lue lisää

Aiheeseen liittyvää