10.12.2019

7.-16.2. Venemessut

Vene 20 Båt -messuilla tuodaan tänäkin vuonna esille Itämeren tilannetta ja tehdään töitä meren pelastamiseksi. John Nurmisen Säätiön ja Moomin Charactersin #MEIDÄNMERI-kampanja on Helsingin venemessujen yhteistyökumppani vuonna 2020. Kampanjaan ja John Nurmisen Säätiön Itämeri-työhön voi tutustua elämyksellisellä #MEIDÄNMERI-osastolla 7h128. John Nurmisen Säätiö ja Moomin Characters järjestävät messuilla myös Itämeri-aiheista ohjelmaa. Tule moikkaamaan Muumipappaa tai kuulemaan Itämeren vedenalaisesta luonnosta!

Lauantai 8.2.

Klo 13.00-13.25 Purjehdussatama
#MEIDÄNMERI-tuokio lapsille

Mitä Itämeren pinnan alta löytyy? Entä miten ihmisen toiminta vaikuttaa Itämereen ja miten me voimme auttaa merta? Se selviää lasten #MEIDÄNMERI-tuokiossa! Itämeri-oppitunnin jälkeen kuulemme Muumi-musiikkia. Tule seuraamaan #MEIDÄNMERI-kampanjalaulun ja siihen liittyvän musiikkivideon julkistamista. Luvassa on myös muuta meriaiheista musiikkia.

Klo 14.00-14.25 Purjehdussatama
Pohjoismaista purjehdushistoriaa ja mertensuojelun maailmanennätys

Kilpapurjehtija Ari Huusela teki pohjoismaista purjehdushistoriaa tullessaan kuuluisan Transat Jacques Vabre -kilpailun maaliin marraskuussa 2019. Huusela saapuu kertomaan messuyleisölle purjehdusuransa jännittävimmistä ja ikimuistoisimmista hetkistä sekä syistä miksi hän haluaa edistää mertensuojelua yhdessä John Nurmisen Säätiön kanssa. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeiden johtaja Marjukka Porvari vinkkaa veneilijöille arjen merensuojelukeinoja ja kertoo, miksi Itämeren suojelutyötä voidaan pitää maailmanennätyksenä. Saamme myös kuulla miten Itämeri voi nyt ja mitä voimme tehdä sen pelastamiksesi. Parivaljakkoa haastattelee Lauri Kaira.

Perjantai 14.2.

klo 16.00-17.00 Purjehdussatama
Pelasta Itämeri -palkinto

Suomen Messusäätiön rahoittama 5000 euron Pelasta Itämeri -palkinto jaetaan toista kertaa Vene 20 Båt -messuilla. Palkinnolla tahdotaan kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi. Palkinnon saajasta päättää raati, johon kuuluvat edustajat tahoista, jotka tekevät itsekin merkittävää työtä Itämeren pelastamiseksi. Raatiin kuuluvat Annamari Arrakoski-Engardt John Nurmisen Säätiöltä, Aija Kaski Pidä Saaristo Siistinä ry:stä ja Michaela Ramm-Schmidt Baltic Sea Action Groupista.

Palkinnon saajaa voi ehdottaa 13.11.2019 – 31.1.2020 välisenä aikana täyttämällä lomakkeen, joka löytyy venemessujen verkkosivuilta. Raati valitsee ehdotuksista enintään viisi, jotka tulevat itse kertomaan työstään Itämeren puolesta venemessuille 14.2. klo 16. Lyhyiden esittelyjen jälkeen raati valitsee voittajan.

Sunnuntai 16.2.

Klo 11.00-11.25 & klo 14.00-14.25 Purjehdussatama
Muumipapan meriseikkailu & Meet and Greet

Näe Muumipappa ja Nuuskamuikkunen jännittävässä esityksessä, jossa myrsky yllättää merenkävijät. Kunhan merihädästä selvitään, on halukkaille jaossa aitoja muumihaleja!

#MEIDÄNMERI-lippu

Yksityiset ihmiset voivat tukea #MEIDÄNMERI-kampanjaa lahjoituksilla ja ostamalla #MEIDÄNMERI-lipun tai kampanjatuotteita Vene 20 Båt -messuilta. Kampanjatuotteita on myynnissä John Nurmisen Säätiön ja Moomin Charactersin elämyksellisellä #MEIDÄNMERI-osastolla 7h128. Jokaisesta hyväntekeväisyyslipusta lahjoitetaan 3 euroa #MEIDÄNMERI-kampanjalle.

Osta lippu

Aiheeseen liittyvää