01.10.2021

Anna joululahjasi Itämerelle – se tarvitsee kipeästi apuasi

John Nurmisen Säätiön joulukampanja on käynnistynyt. Kampanjaan lahjoittaessasi osallistut Itämeren ja sen kulttuurin pelastamiseen.

Kampanjan teema on: ”Itämeri tarvitsee lahjoja. Minä en.” Lahjoitus John Nurmisen Säätiön Itämeri-työlle on aineeton ja eettinen joululahja, jonka avulla yritykset voivat olla mukana pelastamassa Itämerta tuleville sukupolville. Jokainen lahjoitus kasvattaa yhteistä pottia.

”Nuoruuteni Itämeri oli kirkas ja levätön – pohja näkyi kymmenestä metristä. Oli myrsky tai ei, aika Itämeren äärellä rauhoitti ja palautti. Toivon, että omilla lapsenlapsillanikin olisi oikeus samaan nuoruuden mereen, jonka pääsin itse kokemaan. Haluan varmistaa, että lapsenlapsillanikin on mahdollisuus kokea Itämeri sellaisena kuin minä sen muistan”, kampanjan äänenä toimiva Esko Salminen kuvailee.

Yrityksille on avattu oma lahjoitussivusto osoitteessa www.johnnurmisensaatio.fi/joulu. Kampanjaan osallistuvat yritykset ja organisaatiot saavat käyttöönsä kampanjan kiitosmateriaalit, joiden avulla voi vaivattomasti muistaa ja kiittää omia tärkeitä sidosryhmiään tänä jouluna.

Joululahjoituksen voi tehdä myös säätiön puhdasmeri.fi -sivustolla. Sivustolla lahjoittaja voi valita pelastettavan palan Itämerta esimerkiksi lahjansaajan mökin tai muun lempipaikan edustalta. Pala Itämerta on oiva lahja hänelle, jolla on jo kaikkea.

”Sen äärellä on synnytty, kasvettu, leikitty, saunottu, kahlattu, uitu, kalastettu, pilkitty, hiihdetty, luisteltu ja haaveiltu.”

Parannetaan Itämeri ja turvataan uniikki kulttuurimme

Arvostetaan Itämerta. Suojellaan sitä. Parannetaan se. Muuten meidän kaikkien yhteinen elämäntapamme, luontomme ja kotimme on vaarassa.

Itämeri on pahasti rehevöitynyt ja sen suojelulla on kiire. Ilmastonmuutos kiihdyttää Itämeren rehevöitymistä entisestään. Lisäksi kulttuurin valtavirtaistuessa ja perimätiedon kadotessa vaarana on, että samalla katoaa tuhansien vuosien hiljainen tieto, ymmärrys merestä.

Hyvä uutinen on se, että Itämerellä on toivoa. Tehokkaalla ja pitkäjänteisellä työllä Itämeri ja sen ympärille syntynyt arvokas rannikko- ja saaristokulttuuri voidaan vielä pelastaa.

John Nurmisen Säätiö toteuttaa joululahjoitusten turvin tuloksellisia ja konkreettisia Itämeren suojelutoimia sekä varmistaa, että meren tarinat välittyvät eteenpäin jälkipolville.

”Pinnalta kaunis, kimmeltävä kotimeremme, ruoka-aittamme, kansallisaarteemme ja siltamme maailmaan. Meillä ei ole varaa menettää sitä, siksi sen tulevaisuuden suojeleminen on lahja lapsillemme. Aarteita tarvitsee jokainen – kiitänkin lämpimästi kaikkia, jotka mahdollistavat työmme meren ja sen perinnön pelastamiseksi”, John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt sanoo.

John Nurmisen Säätiön hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus. Lisäksi säätiö tekee monipuolista työtä Itämeren kulttuurin vaalimiseksi. Meren ja sen historian tunnetuksi tekeminen on tärkeää, sillä samalla opimme ymmärtämään, miksi ainutlaatuista Itämertamme pitää suojella.

Konkreettisilla tuloksilla mitattuna John Nurmisen Säätiö on vaikuttavin Itämeri-toimija jopa Euroopan mittakaavassa.

Lisätietoja:

Lahjoita yrityksesi joululahja Itämerelle

Ilmoita yrityksesi mukaan joulukampanjaan osoitteessa johnnurmisensaatio.fi/joulu.

John Nurmisen Säätiön joululahjoittajana yrityksesi saa käyttöönsä laajan viestintäpaketin, joka sisältää sähköisen joulukortin, tukijabannerin, sosiaaliseen mediaan soveltuvia kuvia sekä näkyvyyttä verkkosivuillamme yhdessä muiden Itämeren tukijoiden kanssa.

Joulukampanja on suunniteltu yhteistyössä John Nurmisen Säätiön markkinointiviestintäkumppanin Supersonin ja sen videotuotannosta vastaavan Koski Syväri kanssa.

Anna pala Itämerta ystävällesi

Pelasta pala Itämerta ja sen perintöä! Voit pelastaa palan Itämerta osoitteessa www.puhdasmeri.fi. Kiitoksena lahjoituksestasi saat käyttöösi joulukortin, jolla voit muistaa lähimmäistäsi.

Aiheeseen liittyvää