07.07.2021

Døds Challenge Helsingissä hypätään Itämeren hyväksi

John Nurmisen Säätiön yhteistyökumppanien verkosto jatkaa kasvuaan. Yksi aivan uudentyyppisistä kumppaneista on huimapäinen uimahyppytapahtuma Døds Challenge Helsinki, jonka tuotto ohjataan Itämeren ja sen kulttuuriperinnön suojelun hyväksi.

Helsingissä nähdään 7. elokuuta toinen toistaan huimapäisempiä loiskautuksia, kun uimastadionilla järjestetään järjestyksessään toinen Døds Challenge -uimahyppykilpailu. Osa hyppyaltaan pärskeistä lennähtää myös Itämeren suojelun hyväksi, sillä tapahtuman järjestäjä Døds Challenge Helsinki (DCH) ja John Nurmisen Säätiö ovat uudistaneet viime vuonna aloittamansa yhteistyön ja sopineet pitkäaikaisesta yhteistyöstä.

Tapahtuman tuotot ohjataan Itämeren ja sen kulttuuriperinnön suojelun hyväksi.​ Lisäksi DCH tarjoaa John Nurmisen Säätiölle näkyvyyttä kisatapahtumassa sekä tarjoaa osallistujille ja läsnäolijoille mahdollisuuden vapaaehtoiseen MobilePay-lahjoitukseen, joka niinikään kohdentuu Itämeren suojeluun ja merikulttuurityöhön.

Tämän vuoden kisassa on mukana myös lasten sarja, joka lisää Døds Challenge Helsingin suosiota ja näkyvyyttä entisestään.

Arvokasta suojelutyötä seuraaville sukupolville

Klassinen dødsing on Norjan vuonoilta lähtöisin oleva urheilulaji, jossa hypätään veteen noin kymmenen metrin korkeudelta.  Døds-kilpailuja on järjestetty Norjassa vuodesta 1998, myöhemmin Ruotsi liittyi mukaan.

Hyppääjien on pidettävä rinta kohti veden pintaa mahdollisimman pitkään ja taitettava vartalo linkkuveitsiasentoon vasta aivan viime hetkellä. Suomessa hypystä käytetään myös nimitystä ”kartsa”.

”Helsingissä hypätään altaaseen, mutta aidossa dødsingissa meri on keskeinen elementti. Itämeren suojelu ja sen kulttuuriperinnön vaaliminen seuraaville sukupolville on meille tärkeää, ja John Nurmisen Säätiö tekee tällä saralla todella tärkeää työtä. Siksi on hienoa olla mukana heidän yhteistyöverkostossaan”, sanoo Døds Challenge Helsingin järjestäjä Sami Sillgren, joka kiipeää kisassa itsekin hyppytorniin.

Sillgren on osallistunut useisiin Døds-kisoihin ja voittanut pari vuotta sitten mm. Ruotsin Døds Challenge -osakilpailun. Mies tunnetaan myös pellehyppääjänä, joka hauskuttaa yleisöä taiteilijanimellä Aurajoen Tarzan.

Tieto, taito ja rohkeus yhdistävät yhteistyökumppaneita

Uutta yhteistyösopimusta kiittelee myös John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt.  Hänen mielestään Døds Challenge Helsinki on oivallinen esimerkki siitä, kuinka aivan uudentyyppiset toimijat ovat löytäneet ja oivaltaneet Itämeren ja sen merkityksen.

”Viime vuotinen tapahtuma oli kerrassaan mahtava ja nyt saamme sille jatkoa. Meitä yhdistää Døds Challenge Helsingin kanssa tieto, taito ja rohkeus. Niitä tarvitaan niin dødsingissa kuin Itämeren suojelussa ja sen perinnön pelastamisessa”, Arrakoski-Engardt muistuttaa.

Lisätietoja:

Snezana Leibinen
Døds Finland Oy
tel.+358 50 358 4755
snezana (at) dods.fi

Annamari Arrakoski-Engardt
Toimitusjohtaja
John Nurmisen Säätiö
annamari.arrakoski-engardt (at) jnfoundation.fi
Puh. 0400 477 878

Døds Challenge Helsinki
Norjalaiseen dødsing-vuonosukellukseen perustuva uimahyppykilpailu, joka järjestetään Helsingin uimastadionilla 7.8.2021. Pohjoismaissa vastaavat tapahtumat keräävät runsaasti yleisöä paikan päälle ja se saavat valtavasti seuraajia myös live-striimauksissa ja sosiaalisen median kanavissa. www.dods.fi

John Nurmisen Säätiö – Itämeren suojelua ja kulttuuritekoja
Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on kulttuuriteoistaan palkittu tiedonvälittäjä ja merellisen sisällön tuottaja. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus. www.johnnurmisensaatio.fi

Aiheeseen liittyvää