10.06.2020

Døds Challenge Helsinki tuo huimat uimahypyt Helsinkiin ja tukee säätiötä tapahtuman tuotolla

Døds Challenge Helsinki ja John Nurmisen Säätiö julkistavat ylpeinä yhteistyönsä: Suomessa ennennäkemätön, mutta Pohjoismaissa tunnettu hurjapäinen uimahyppykilpailu saapuu Helsinkiin 1.8.2020. Døds Challenge Helsinki tuo uuden lajin ja vauhdikkaan vesitapahtuman tunnelman kaupunkiin ja kerää samalla varoja John Nurmisen Säätiön vaikuttavaan työhön.

Klassinen Dødsing on Norjan vuonoilta lähtöisin oleva extreme-lajiin verrattavissa oleva urheilulaji, jossa kilpailijat hyppäävät reilusta kymmenestä metristä veteen. Hyppääjät yrittävät pysyä rinta kohti veden pintaa niin kauan kuin uskaltavat ja vasta veden pinnan häämöttäessä hyppääjä taittaa kroppansa linkkuveitsiasentoon. Pohjoismaissa tapahtumat ovat suuria yleisötapahtumia ja keräävät niin paikan päälle, kuin striimauksiin ja sosiaaliseen mediaan valtavasti silmäpareja.

Koronatilannetta ja viranomaisohjeita seuraten tapahtuma toteutetaan joko yleisötapahtumana Clarion Hotel Helsingin edustalla proomulle asetetulta hyppytelineeltä tai suljettuna kilpailuna uimalaympäristössä. Tapahtuman juontaa Joona Puhakka ja sitä voi seurata netissä livestriiminä.

Tapahtuman takana on itse lajin suursankari, Ruotsissa isäntien nenän edestä mestaruuden vienyt Sami Sillgren, joka tunnetaan kansainvälisestikin ansioistaan Jerobeam Salakyttä Teamin Aurajoen Tarzanina. Pellehypyillä kannuksensa hankkinut, kipua kaihtamaton lajin supermies Sillgren suorittaa Døds Challenge Helsingin avaushypyn ”Pulahduksen”, jolla haastetaan kaikki mukaan elokuun lopulla 27.8. järjestettävän Itämeripäivän viettoon.

Tapahtuman koko tuotto ohjataan John Nurmisen Säätiölle, jonka missiona on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on kulttuuriteoistaan palkittu tiedonvälittäjä ja merellisen sisällön tuottaja. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla.

”Itämeren suojelu on meille tärkeää, ja John Nurmisen Säätiö tekee loistavaa työtä tällä saralla. On hienoa olla tukemassa heitä”, sanoo Døds Challenge Helsingin Sami Sillgren.

”Upeaa olla mukana tässä tapahtumassa! Rohkeus yhdistää Døds Challengea ja John Nurmisen Säätiötä: sitä vaaditaan tiedon ja taidon lisäksi niin Itämeren kuin sen perinnön pelastamisessa”, säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt kommentoi.

Aiheeseen liittyvää