26.06.2020

Duratilta uusi merihenkinen kuosi Itämeren hyväksi

Vaaleaa pohjaväriä pilkuttavat siniset tehostepilkut antavat kierrätysmuovista valmistetun Durat-komposiitin uudelle Itämeri-kuosille raikkaan merellisen ilmeen. Uuden erikoisvärin myötä Durat jatkaa viime vuonna alkanutta yhteistyötä John Nurmisen Säätiön kanssa. Kyseisen Itämeri-kuosin myyntitulosta 10 % menee säätiön kautta Itämeren suojelutyöhön.

”Jatkamme yhteistyötämme John Nurmisen Säätiön kanssa puhtaan Itämeren puolesta, koska olemme vaikuttuneita työn tuottamista tuloksista. Puhdas Itämeri -hankkeiden tukijoukoissa mukana oleminen on luonnollinen jatke sille, että meille duratlaisille ympäristönsuojelu on keskeinen osa ydintoimintaamme ja arvojamme”, Duratin toimitusjohtaja Heikki Karppinen perustelee.

Suomalainen Durat on ympäristöä säästävä sisustusmateriaali, jonka raaka-aineesta noin 30 prosenttia on uusiomuovia. Materiaalin valmistuksessa hyödynnetään teollisuuden jätemuovia ja tuote on sataprosenttisesti kierrätettävä.  Durat on erinomainen materiaali kalusteisiin, joilta vaaditaan huolitellun ulkonäön lisäksi kovaa kulutuksen ja myös kosteudun kestävyyttä.

Duratin tavoitteena on vähentää merkittävästi neitseellisen raaka-aineen tarvetta hyödyntämällä muovia mahdollisimman pitkään. Durat Kierto -palvelun avulla huolehditaan siitä, että käytöstä poistuvat Durat-kalusteet lähtevät joko kevyen kunnostuksen jälkeen uudelleen käyttöön tai uuden Duratin materiaaliksi.

”Luontoympäristöstä huolehtiminen on keskeinen arvo Duratin toiminnassa. Tehtaamme sijaitsee Rymättylän saarella Naantalissa, joten meri on tärkeä osa arkeamme”, Karppinen muistuttaa.

Durat jatkaa myös Pelasta pala Itämerta -tukeaan. Durat maksaa lahjoitukselle 10 euron bonuksen, kun lahjoittaja tekee lahjoituksensa Durat-tiimin kautta John Nurmisen Säätiön Pelasta pala -nettikeräykseen. (Tee oma lahjoituksesi täällä.)

”Itämeri on ainutlaatuinen ja haavoittuva ekosysteemi uskomattomine historioineen. Me ihmiset olemme hyötyneet Itämerestä tuhansia vuosia, nyt on meidän vuoromme antaa takaisin. Durat paneutuu tuotannossaan kiertotalouden keinoihin ja resurssien tehokkaaseen käyttöön. Meillä on ilo jatkaa hyvää yhteistyötä upean uuden malliston merkeissä”, toteaa John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt.

Durat lahjoitti säätiölle myös uuden neuvottelupöydän. Katso video alta!

 

Aiheeseen liittyvää