31.03.2021

Ei vettä rantaa rakkaampaa

Maailman johtava vesi- ja suihkukalusteiden valmistaja GROHE ja John Nurmisen Säätiö yhdistivät voimansa puhtaamman veden ja Itämeren puolesta. GROHE tukee John Nurmisen Säätiötä lahjoittamalla sille merkittävän summan käytettäväksi Itämeren suojelutyön hankkeisiin.

Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoitteena on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus. Säätiö on käynnistänyt lähes 40 Puhdas Itämeri -hanketta, joista 30 on saatu valmiiksi.

”Meille GROHElla vastuullinen vedenkäyttö, veden puhtaus ja turvallisuus ovat aina olleet tärkeitä. Olemme kehittäneet Suomeen oman laadukkaan malliston, joka täyttää 1.1.2020 voimaan astuneen vesikalusteasetuksen, sekä EU:n juomavesidirektiivin vaatimukset. Talousvedenottoon tarkoitetusta hanasta ei saa siirtyä veteen terveydelle haitallisia aineita, eikä hana saa heikentää veden laatua”, GROHEn Suomen maayhtiön johtaja Max Hagström kertoo.

Asetuksen mukaan vaatimuksia ovat mm. raskasmetallien liukenemisen rajoitus, sallitun lyijypitoisuuden alentaminen ja vaatimus vedenpaineen alaiseksi joutuvien messinkisten rungonosien korroosionkestävyydestä ja muuttamisesta sinkkikadon kestävään DZR-messinkiin. Jokainen tyyppihyväksytyn malliston tuotteista minimoi mikropartikkeleiden määrän, jotka muuten päätyisivät pohjavesiin ja sieltä takaisin juomavesiin.

”Valitsemalla Suomessa tyyppihyväksytyn GROHE-tuotteen voit omalta osaltasi vaikuttaa siihen, että Suomessa on maailman puhtain ja turvallisin vesi myös tulevaisuudessa”, Hagström toteaa.

Lisätietoja:

Tanja Stade
Markkinointipäällikkö, GROHE Suomi
tanja.stade@grohe.com
+ 358 40 6838 720

www.grohe.fi/itämerenpuolesta

A lighthouse in Kvarken

Aiheeseen liittyvää