09.03.2021

Epävarma Horisontti -näyttely

Aika: 6.3.-16.5.2021
Paikka: Turun kaupungin taidemuseo WAM, Itäinen Rantakatu 38, Turku

John Nurmisen Säätiö toimii yhteistyökumppanina WAMin Epävarma horisontti -taidenäyttelyssä. Kokonaisuus käsittelee meren muutoksia erilaisista näkökulmista 21 nykytaiteilijan silmin.

Rakkautemme ja huolemme merta kohtaan ei ehkä koskaan ole ollut yhtä suurta kuin se on nyt. Samaan aikaan tulevaisuus näyttää epävarmalta emmekä tiedä mitä on edessä. Epävarma horisontti asettaa meidät uudenlaiseen yhteyteen meren ja siihen liittyvien ilmiöiden kanssa. Taiteilijat avaavat väyliä meren ja ihmisen väliselle kohtaamiselle. Kohtaaminen voi aiheuttaa ahdistusta tai epätoivoa, ja toisaalta herättää ajattelemaan, mitä todellisia välineitä meillä on käytettävissämme merten suojelemiseksi? Miten meidän tulisi käsitellä epävarmuutta – voivatko taide ja tiede yhdessä sysätä eteenpäin voimia, jotka muutoin tuntuvat liikkuvan liian hitaasti?

Lue näyttelystä lisää WAMin verkkosivuilta.

Näyttelyn kuraattori: Terhi Tuomi
Taiteilijat: Timo Aho & Pekka Niittyvirta, Lauri Astala, Camille Auer, Marjolijn Dijkman & Toril Johannessen, Hreinn Friðfinnsson, Lilli Haapala, Corinna Helenelund, Sasha Huber, David Kasprzak, Ange Leccia, Radical Ocean Futures, Renja Leino, Mohau Modisakeng, Anna Niskanen, Tuula Närhinen, Kati Roover, Nestori Syrjälä, Janna Syvänoja, Julia Weckman.
Tuotanto ja toteutus: Turun museokeskus
Yhteistyö: John Nurmisen Säätiö, Pidä Saaristo Siistinä ry.

Anna Niskanen, Hydrotrope, 2019. Syanotypia paperille, yksityiskohta.
Anna Niskanen, Hydrotrope, 2019. Syanotypia paperille, yksityiskohta.

Aiheeseen liittyvää