23.04.2020

FREX yhteistyöhön John Nurmisen Säätiön kanssa Itämeren pelastamiseksi

Skabam Oy ja John Nurmisen Säätiö ovat aloittaneet yhteistyön, jonka myötä Skabam Oy lahjoittaa jokaisen myydyn FREX-perunakilon hinnasta osan Itämeren ja sen perinnön pelastamiseksi.

”Suomi on tunnettu tuhansista järvistä ja puhtaista vesistä. Meillä on yhteinen vastuu siitä, että Suomi pysyy sellaisena myös jälkipolville. Maatalouden ravinnevalumat ovat kuitenkin suuri haaste Suomen vesistöille. Jos Itämeri ja sisävetemme likaantuvat, niin vaikutukset ovat moninaiset. Nämä vaikutukset ulottuvat niin ruoantuotantoon ja terveelliseen elämään kuin myös monien elinkeinoon kalastuksen tai turismin parissa. Sitä, että suomalaisen ruoan alkutuotannon erinomaisuus menetetään, ei meistä halua kukaan”, Skabam Oy:n Tapio Knuuttila kertoo.

Sekä Itämeri että sisävesistöt kärsivät rehevöitymisestä, joka johtuu liiallisesta fosfori- ja typpikuormituksesta. Maatalous on yksi Itämeren ja sisävesistöjen merkittävistä kuormittajista. FREX-perunat kuitenkin kasvatetaan hyvin pienellä fosforilannoitusmäärällä, mikä on Itämeren ja sisävesistöjen kannalta hyvä asia.

Nyt FREX-perunoiden takana oleva Skabam Oy haluaa entistä tehokkaammin edistää Itämeren ja sisävesistöjen hyvinvointia. Skabam Oy:n ja John Nurmisen Säätiön yhteistyön myötä Skabam Oy lahjoittaa jokaisen myydyn FREX-perunakilon hinnasta osan Itämeren ja sen perinnön pelastamiseksi. FREX-peruna saapuu kauppoihin ensimmäistä kertaa pussitettuna nyt viikonlopuksi ja uuden yhteistyön merkkinä pusseissa on myös John Nurmisen Säätiön logo.

Tapio Knuuttila tiivistää: ”Suomen merialueen saaristoa on tituleerattu yhdeksi maailman kauneimmista. Meillä on jotain todella ainutlaatuista. Siitä on pidettävä huolta ja tehtävä kaikki sitä ympäröivän Itämeren tilan parantamiseksi. Toivottavasti tulevaisuudessa ei tarvitse uutisoida sinilevätilanteista.”

”Kotimainen peruna on mainio ja monipuolinen lisä Itämeri-menuun. Suomalaisen maatalouden uusia ympäristöystävällisempiä viljelymenetelmiä ja tuotteita on hyvä nostaa esille, seuraamme mielenkiinnolla FREX-perunoiden vastaanottoa markkinoilla”, toteaa John Nurmisen Säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt. ”Haluamme kiittää sekä Skabamia että FREX-perunoiden ostajia tuesta Itämerelle ja sen perinnölle.”

Itämeri

Aiheeseen liittyvää