11.03.2019

Geberit toteuttaa kierrätyskampanjan Itämeren suojelun hyväksi

Geberit Oy järjestää 1.3. – 31.5.2019 putkistojärjestelmien asentamisessa käytettyjen Mapress- ja Mepla-liittimien muovisten suojatulppien ja puristusindikaattorien suojamuovien keräyksen. Tavoitteena on kerätä 20 000 euroa Itämeren suojelun hyväksi ja samalla kierrättää 1000 kg muovitulppia uusiokäyttöön.

Kampanjan myötä LV-alan tukkumyyntiliikkeisiin, kuten Onniselle, Dahl Suomelle ja Ahsellille, tulee näyttävät kierrätyspisteet, joihin urakoitsijoita kannustetaan keräämään käyttövesihygieniaan välttämättömien liittimien suojatuplat ja -muovit.

”Jokainen meistä voi omilla valinnoillaan vaikuttaa luonnon hyvinvointiin. Kun keräämme muovit talteen, niin teemme hyvän teon ympäristölle ja tuleville sukupolville. Muovilla on hyviä ominaisuuksia ja sitä tarvitaan jokapäiväisessä elämässämme. Tärkeää on ymmärtää sen elinkaari ja kierrätyksen tärkeys”, Geberit Oy:n toimitusjohtaja Kim Lövkvist toteaa.

LV-alan tukkumyyntiliikkeissä on kierrätyspisteitä, joihin urakoitsijoita kannustetaan keräämään käyttövesihygieniaan välttämättömien liittimien suojatuplat ja -muovit. Kuva Ahlsellin myymälästä, Lahdesta.

Tulppakeräyskampanjan varat ohjataan John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeille. Hankkeissa vähennetään meren ravinnekuormitusta ja ympäristöriskejä.

”John Nurmisen Säätiö tekee tuloksellista työtä Itämeren hyväksi ja siksi säätiö valikoituikin lahjoituskohteeksemme. Mitä enemmän tulppia palautuu, sitä enemmän lahjoitamme rahaa säätiön Puhdas Itämeri -hankkeille. Annamme jokaista palautettua kiloa kohden merensuojeluun 20 euroa”, Geberitin markkinointikoordinaattori Kati Laakso kertoo.

Kampanjassa kerättävät muovitulpat ovat PE-LD-muovia ja uudelleenkäytettävissä. Kerätty muovi ohjataankin hyötykäyttöön.

”Tässä keräyskampanjassa toteutuu upealla tavalla monta Itämeren pelastustekoa. Sen lisäksi, että Geberit ja Geberitin asiakkaat lahjoittavat merensuojelutyöllemme, kampanjassa huomioidaan hienosti myös kierrätysnäkökulmat”, John Nurmisen Säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt kiittelee.

Geberit Mapress ja Mepla -liittimissä käytetään LDPE-muovista valmistettuja tulppia suojaamaan osia lialta ja pölyltä ennen asennusta. Tulppa suojaa myös osan sisällä olevaa o-rengasta. Tulpan on tarkoitus antaa turvallisuutta ja hygieenisyyttä asennuksiin. Itse kampanjanmateriaalit ovat myös kierrätettäviä materiaaleja.

”Toivomme myös asiakkaidemme ottavan kampanjan omakseen ja omaksuvan ajatuksen, että kun muovin kerää talteen ja hoitaa uudelleenkäyttöön tai energiajätteeksi se ei jää rasittamaan luontoa”, Laakso toteaa.

Lisätietoja:

Kampanjasivu: www.geberit.fi/mapresstulppakerays

Erkki Salo
Varainhankintajohtaja, John Nurmisen Säätiö
erkki.salo(at)jnfoundation.fi
+358 (0)40 728 1859

Kati Laakso
Markkinointikoordinaattori, Geberit Oy
kati.laakso(at)geberit.com
+358 10 662 3521

John Nurmisen Säätiö – Itämeren suojelua ja kulttuuritekoja
Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on kulttuuriteoistaan palkittu tiedon välittäjä ja merellisen sisällön tuottaja. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus. www.johnnurmisensaatio.fi

Geberit Oy
Maailmanlaajuisesti toimiva Geberit-konserni on saniteettiteollisuuden eurooppalainen markkinajohtaja. Geberitillä on vahva paikallinen edustus suurimmassa osassa Euroopan maista. Yritys valmistaa erittäin korkealaatuista saniteettitekniikkaa ja -keramiikkaa. Geberitillä on yli 30 tehdasta, joista 6 on Euroopan ulkopuolella. Konsernin pääkonttori on Rapperswil-Jonassa Sveitsissä, ja sen CHF 2,9 miljardin liikevaihtoa (2017) on tekemässä yli 12 000 työntekijää lähes 50 maassa. Geberit on listattuna Sveitsin pörssissä, ja vuodesta 2012 Geberitin osake on ollut mukana SMI:ssä (Swiss Market Index).
Geberitin palveluksessa Suomessa on noin 200 henkilöä. Suomen myynti, markkinointi ja hallinto toimii Vantaalla. Geberit Oy:n toimitusjohtaja on Kim Lövkvist, ja Tammisaaren posliinitehtaan johtajana toimii Matts Lundström. www.geberit.fi www.geberit.fi/mapresstulppakerays

Aiheeseen liittyvää