22.06.2021

Horisontti-teos välkehtii taas koko komeudessaan

Helsingin Jätkäsaarenlaiturissa sijaitseva Horisontti-taideteos on nyt korjattu. Olemme saaneet huolestuneilta kansalaisilta useita yhteydenottoja Jätkäsaarenlaiturissa sijaitsevan Horisontti-taideteoksen kokemasta ilkivallasta. Lämmin kiitos kaikille ilmoittaneille! Teoksesta irronneet infotaulut sekä nimilaatat on nyt korvattu uusilla, ja 54 metrinen Horisontti-teos välkehtii taas koko komeudessaan.

Jatkossa vahingoista voi ilmoittaa Helsingin kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalveluun soittamalla puhelinnumeroon 09 310 22111 tai sähköisesti osoitteessa hel.fi/palaute.

Horisontti on ympäristötaideteos, joka koostuu 4 225 lahjoittajan nimeämästä teräslaatasta eli välkkeestä sekä teoksen molemmissa päissä olevista infotauluista. Horisontti-taideteos toteutettiin osana John Nurmisen Säätiön sekä Helsingin ja Turun kaupunkien Itämerihaasteen yhteistä Itämeri-kampanjaa vuosina 2013–2016. Kampanjan nettotuotto käytettiin John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeisiin, joilla vähennetään Itämerta rehevöittävän fosforin määrää.

”Teosta luodessani mielessäni on ollut itselleni tutuksi tullut Itämeren aurinkoinen ulappa ja sen välkehtivä horisontti. Kauniin Itämeren tila on kuitenkin huolestuttavasti huonontunut vuosi vuodelta. Veden kirkkaus on dramaattisesti heikentynyt ja jokaiselle saaristossa liikkuvalle on valitettavan tuttua haitallisen sinilevän määrän jatkuva lisääntyminen. Teoksen pituus vastaa Itämeren keskisyvyyttä, joka on vain 54 metriä. Tällä halusin havainnollistaa Itämeren haavoittuvuutta. Toivon että teos välkehtii puhtaamman Itämeren symbolina.”

– Muotoilija, professori Hannu Kähönen

Aiheeseen liittyvää