30.10.2019

Ifin asiakkaat auttoivat poistamaan Itämerestä 110 000 kiloa levää

If tarjosi kesällä asiakkailleen helpon tavan auttaa Itämerta. Valitsemalla e-laskun tai sähköisen vakuutuspostin paperiversion sijasta Ifin asiakkaat osallistuivat kampanjaan, jonka avulla poistettiin yhteensä 110 000 kiloa levää Itämerestä. Kampanja toteutettiin yhdessä John Nurmisen Säätiön kanssa.

Itämeren vakavin ympäristöongelma on rehevöityminen, joka uhkaa meren monimuotoista vedenalaista elämää. Rehevöitymisen näkyvin ja ikävin oire ovat jokakesäiset sinileväkukinnat. Rehevöityminen johtuu meren liian suuresta fosfori- ja typpikuormituksesta.

If valjasti kesällä asiakkaansa Itämeren suojelutyöhön vaivattomalla tavalla. Valitsemalla Ifin paperilaskun tilalle e-laskun tai vaihtamalla vakuutuspostinsa sähköiseksi Ifin asiakkaat osallistuivat Itämeren levänpoistotalkoisiin. Kampanja toteutettiin yhdessä John Nurmisen Säätiön kanssa: jokaisesta valitusta e-laskusta tai vakuutuspostista If lahjoitti 1,6 kg levänpoistoa rahalahjoituksena John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeille.

”Kampanjan tavoitteena oli poistaa 100 000 kg levää Itämerestä.  Tavoite ylitettiin 10 000 kilolla: asiakkaamme auttoivat siis poistamaan Itämerestä levää jopa 110 000 kg. Tämä on meistä upea tulos ja kiitämme lämpimästi kaikkia kampanjaan osallistuneita asiakkaitamme”, iloitsee Ifin Suomen henkilöasiakkaista vastaava maajohtaja Timo Harju.

”Asiakirjojen vaihtaminen sähköisiksi on muutenkin ympäristöteko, sillä sähköisesti lähetettävän asiakirjan hiilijalanjälki on vain kolmannes postitse lähetettävästä”, Harju sanoo.

Osana kampanjaa If kertoi Itämerestä ja sen suojelutyöstä myös some-kanavissaan.

”Toivomme, että mahdollisimman moni innostui kampanjamme kautta miettimään, millaisia muita Itämeren hyvinvointia tukevia valintoja voi arjessaan tehdä. Itämeri tarvitsee meidän kaikkien apua”, Harju sanoo.

John Nurmisen Säätiö on työskennellyt 15 vuoden ajan Itämeren ravinnekuorman vähentämiseksi.

”Tavoitteenamme on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Kiitos Ifin ja sen asiakkaiden, olemme jälleen askeleen lähempänä puhtaampaa Itämerta”, John Nurmisen Säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt kiittää.

Lisätietoja

Kampanjasivu 

Timo Harju
henkilöasiakkaista vastaava Suomen maajohtaja, If
puh. 050 424 2237
timo.harju(at)if.fi

Erkki Salo
varainhankintajohtaja, John Nurmisen Säätiö
puh. 040 728 1859
erkki.salo(at)jnfoundation.fi

John Nurmisen Säätiö – Itämeren suojelua ja kulttuuritekoja
Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on kulttuuriteoistaan palkittu tiedon välittäjä ja merellisen sisällön tuottaja. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus. www.johnnurmisensaatio.fi

Ifin asiakkaat auttoivat poistamaan Itämerestä 110 000 kiloa levää tilaamalla laskunsa ja vakuutusasiakirjansa sähköisinä

Aiheeseen liittyvää