23.10.2020

Itämeri tarvitsee lahjoja: John Nurmisen Säätiön joulukampanja herättää toivoa Itämeren paremmasta tulevaisuudesta

John Nurmisen Säätiön joulukampanja Itämeren hyväksi on lähtenyt liikkeelle. Kampanjalla kerätään varoja Itämeren ja sen perinnön suojelutyölle. Kampanjan teema on: ”Itämeri tarvitsee lahjoja. Minä en.” Lahjoitus John Nurmisen Säätiön Itämeri-työhön on aineeton ja eettinen joululahja, jota kautta yritykset voivat olla mukana pelastamassa Itämerta tuleville sukupolville. Yhden yrityksen joululahja kasvattaa kokonaispottia, joka käytetään tehokkaasti Itämeren paremman tulevaisuuden rakentamiseen.

Yrityksille on avattu oma lahjoitussivusto osoitteessa www.johnnurmisensaatio.fi/joulu. Kampanjaan osallistuvat yritykset saavat käyttöönsä kampanjan kiitosmateriaalit, joilla voi muistaa ja kiittää vaivattomasti tärkeitä sidosryhmiä tänä jouluna. Lisäksi joululahjoituksen voi tehdä Säätiön Puhdasmeri-sivustolla: puhdasmeri.fi. Sivustolla lahjoittaja voi valita pelastettavan palan esimerkiksi lahjansaajan lempipaikan edustalta. Pala Itämerta on oiva lahja hänelle, jolla on jo kaikkea.

Kampanjan pääkuvan hymyilevät kasvot muistuttavat, että Itämeri-työtä tehdään yhdessä meidän kaikkien hyväksi. Joulukampanjan kasvoiksi ovat lähteneet monipuolinen yhteiskunnallinen vaikuttaja Jani Toivola, Valeäitinä tunnettu Hanne Kettunen ja muusikko Ilkka Alanko. Kampanja on suunniteltu yhteistyössä John Nurmisen Säätiön markkinointiviestintäkumppanin Supersonin kanssa. Joulukampanjaan osallistuvat organisaatiot ja muut tahot saavat käyttöönsä monipuolisen viestintäpaketin, jolla voivat kutsua myös omia sidosryhmiään Itämeren ystäviksi.

 

Itämeri-työn konkreettisilla tuloksilla mitattuna John Nurmisen Säätiö on vaikuttavin Itämeri-toimija jopa Euroopan mittakaavassa. Säätiö fokusoi Itämeren suurimpaan ongelmaan, rehevöitymiseen, ja johtaa projekteja rehevöitymisen vastaisessa taistelussa. Lisäksi John Nurmisen Säätiö tekee monipuolista työtä Itämeren kulttuurin hyväksi.

Vielä ei ole liian myöhäistä

John Nurmisen Säätiön varainhankinnasta vastaava johtaja Erkki Salo kertoo joulukampanjasta: ”Teemme päättäväisesti töitä Itämeren tulevaisuuden puolesta. Tunnemme Itämeren ongelmat hyvin, mutta emme anna sen lannistaa itseämme vaan päinvastoin olemme tänä vuonna käynnistäneet ennätysmäärän uusia projekteja Itämeren hyväksi. Vaikka Itämeri kärsii rehevöitymisestä ja ilmastonmuutos kiihdyttää sen ongelmia, on hyvä muistaa myös, että olemme saavuttaneet huikeita, konkreettisia ja mitattavia tuloksia hankkeissamme. Ilman tätä työtä Itämeren tila olisi paljon kurjempi. Siksi haluamme jouluna luoda toivoa ja muistuttaa, että vielä ei ole liian myöhäistä.”

”Joulu on lahjojen antamisen aikaa. Meistä monet iloitsevat enemmän lahjan antamisesta kuin saamisesta– tästä lähti idea kampanjan teemalle. Joulun aika on myös hyvän tekemisen aikaa. Pelkästään Suomessa on useita hyviä lahjoituskohteita. Me John Nurmisen Säätiössä tarjoamme vaihtoehdon myös niille, jotka jouluna haluavat muistaa Itämerta. Meidän kauttamme on mahdollista antaa eettinen ja joululahja konkreettiseen, mitattavaan, tulokselliseen ja pitkäjänteiseen työhön Itämeren hyväksi”, Salo jatkaa.

Yhteiskunnallinen vaikuttavuus syntyy yhdessä

Kukaan ei voi pelastaa Itämerta yksin, vaan projektin vaikuttavuus syntyy yhteistyön ja kumppanuuksien ansiosta. Vuonna 2020 John Nurmisen Säätiö on tehnyt useita uusia avauksia Itämeren hyväksi, samalla kun se on edistänyt käynnissä olevia hankkeita. Poimintoja vuoden 2020 saavutuksista:

  • Helmikuussa 2020 käynnistetty Lannoitelaivaus-hanke on merkittävä uusi avaus Itämeren suojelussa, sillä lannoitteiden merikuljetuksiin liittyy huomattava ravinnepäästöriski.
  • Keväällä käynnistyi Satakunnan lantakierrätyspilotti, jossa siirretään lannan ravinteita Satakunnan Huittisten ravinneylijäämäisiltä alueilta kotieläintuotannosta Pirkanmaalle ravinnealijäämäisille alueille kasvintuotantoon.
  • Kesäkuussa säätiö kokeili uutta merenkunnostusmenetelmää, kalkkikiven levitystä, suljetulla merenlahdella Rymättylässä ja käynnisti uuden kolmivuotisen biokaasuhankkeen.
  • Syyskuussa säätiö esitteli yhdessä Metsähallituksen kanssa uuden Rannikkoruokohankkeen, jossa parannetaan Itämeren tilaa niittämällä ja poistamalla ruokokasveja.
  • Samalla kun säätiö tekee työtä ravinnekuorman leikkaamiseksi, se kertoo Itämeren rikasta tarinaa. Muistojen meri -hankkeessa säätiö kutsui suomalaiset pohtimaan Itämeri-suhdettaan keräämällä tärkeimpiä ja sykähdyttävimpiä merimuistoja. Muistoista koottu monimediainen Muistojen meri -näyttely kiertää Suomen eri kaupungeissa.
  • Satakunnan museossa Porissa käynnistyy tammikuussa mittava Kartalla ollaan -näyttely.
  • Säätiö on myös ideoinut ja käynnistänyt joka vuosi juhlistettavan Itämeripäivän (itämeripäivä.fi), jota vietettiin tänä vuonna 150 kumppanin voimin, myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Tutustu säätiön toimintaan johnnurmisensaatio.fi

Yrityksen joululahja Itämerelle 

Ilmoita yrityksesi mukaan joulukampanjaan täällä https://johnnurmisensaatio.fi/joulu/

John Nurmisen Säätiön joululahjoittajana yrityksesi saa käyttöönsä laajan viestintäpaketin, joka sisältää sähköisen joulukortin, tukijabannerin ja some-valmiita kuvia, sekä näkyvyyttä verkkosivuillamme, yhdessä muiden Itämeren tukijoiden kanssa.

Anna pala Itämerta ystävällesi

Pelasta pala Itämerta ja sen perintöä. Voit pelastaa palan Itämerta osoitteessa www.puhdasmeri.fi. Kiitoksena lahjoituksestasi, saat käyttöösi joulukortin, jolla voit muistaa lähimmäistäsi.

Joululahjoitus Itämerelle

Aiheeseen liittyvää