15.02.2013

Itämeri-tunnelmaa Helsingin Musiikkitalossa: Jukka Nurmisen Vedenalainen Saaristomeri -valokuvanäyttely avattu osana Valeri Gergijevin tähdittämää Puhdas Itämeri -hyväntekeväisyyskonserttia

jukka-nurminen_20060818-jurmon_kivetMusiikkitalo valmistautuu helmikuun 26. päivänä pidettävään John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -konserttiin. Esimakua tulevan konsertin tunnelmasta on nyt nähtävillä Musiikkitalon päälämpiössä Jukka Nurmisen vedenalaisten kuvien näyttelyssä. Näyttely on esillä 17.3.2013 asti.

Maestro Valeri Gergijev esiintyy ensimmäistä kertaa Helsingin Musiikkitalossa helmikuun 26. päivänä. Maestro johtaa Helsingin kaupunginorkesteria pro bono -lahjoituksena John Nurmisen Säätiölle. Ajatus yhteistyöstä säätiö ja Valeri Gergijevin kanssa virisi jo kolme vuotta sitten. Lähtökohtana maestron vierailulle ja lahjoitukselle on ajatus musiikin ja kulttuurin valjastamisesta Itämeren suojeluun. Konsertin musiikiksi on valittu suomalainen ja venäläinen klassikko. Myös solistina esiintyvät puolalainen pianisti Krzysztof Jablonski esiintyy pro bono -lahjoituksena.

Konsertin tuotto ohjataan kokonaisuudessaan säätiön Puhdas Itämeri -hankkeisiin.

Musiikkia Itämeren vedenalaisten niittyjen maisemissa

Konserttiyleisö saa musiikin lomassa nauttia Jukka Nurmisen vedenalaisten valokuvien tunnelmista. Nurminen on lahjoittanut kuvat säätiön käyttöön Puhdas Itämeri -konsertissa.

Jukka Nurminen kertoo: ”Valokuvissa kurkistetaan maailmaan, johon monet veneilijät laskevat kesäisin ankkurinsa, mutta vain harvat ovat omin silmin nähneet. Tarkoituksena on paitsi tarjota musiikillinen elämys, myös muistuttaa kuvien avulla, miksi konsertti järjestetään. Kuvat kertovat, miltä meri parhaimmillaan näyttää. Kuvat on otettu myöhään syyskesällä ja syksyllä, jolloin näkyvyys veden alla on tarpeeksi hyvä vedenalaisten maisemien monimuotoisuuden tallentamiseen.”

Yle taltioi konsertin ja se lähetetään Radio Yle 1:ssä keskiviikkona 6.3. klo 19.00 ja Yle Teemalla helatorstaina 9.5.2013. Konsertista on myös suora videolähetys Ylen verkkosivuilla konserttipäivänä www.yle.fi/klassinen.

 

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Tuula Putkinen
John Nurmisen Säätiö
tuula.putkinen@jnfoundation.fi
Puh. 0400-907 809
www.puhdasitameri.fi

Jukka Nurminen
jukka.nurminen@abyssart.fi
Puh. 040-502 4022
www.abyssart.fi

Konsertti

Helsingin Musiikkitalo 26.2.2013 klo 19.00
Kapellimestari Valeri Gergijev & Helsingin kaupunginorkesteri
Krzysztof Jablonski, piano
Vedenalaiset valokuvat, Jukka Nurminen
Pjotr Tshaikovski: Pianokonsertto nro 1 ja Jean Sibelius: Sinfonia nro 1
Konsertin järjestäjä: John Nurmisen Säätiö
Liput Lippupisteestä à 40¬¬ € – 150 € (+ mahd. palvelumaksut). Konserttiohjelma sisältyy lipun hintaan.

Vedenalainen Saaristomeri – näyttelyn aukioloajat:

Musiikkitalo on pääsääntöisesti auki:
MA–PE klo 08.00–22.00
LA– SU klo 09.00–22.00
Aukioloajoissa saattaa olla poikkeuksia konserteista tai muista tapahtumista johtuen.

Valokuvaaja Jukka Nurminen

Kauppatieteiden maisteri ja reservin raivaajasukeltaja Jukka Nurminen (s. 1979) on kuvannut yli kahden vuosikymmenen ajan trooppisia meriekosysteemejä ja Itämeren vedenalaista luontoa. Hän on kaksinkertainen vedenalaisen valokuvauksen Suomen mestari. Jukka Nurminen on viettänyt kameroineen ja kuvaustiimeineen Itämeren pinnan alla lähes 10 vuoden ja 200 kuvauspäivän aikana noin 1 000 tuntia. Nurmisen tuotantoa esittelevä Vedenalainen Saaristomeri -valokuvanäyttely on ollut esillä 19 taidemuseossa, galleriassa ja näyttelytilassa Suomessa, Saksassa ja Venäjällä.

Näyttelyn tuottaja – Abyss Art Oy

Abyss Art Oy on suomalainen graafiseen suunnitteluun ja vedenalaiseen valokuvaukseen erikoistunut yritys. Abyss Art tekee työtä Itämeren suojelemiseksi. Yritys dokumentoi valokuvaamalla Itämeren viimeisiä hyvinvoivia vedenalaisia ekosysteemejä. Abyss Art julkaisee vedenalaisvalokuviaan tuotteissaan ja mediassa sekä tuottaa Itämeren suojelua edistäviä valokuvanäyttelyitä.

www.abyssart.fi

Aiheeseen liittyvää