24.01.2020

John Nurmisen Säätiö saa yli 33 000 euron lahjoituksen Partioaitalta

John Nurmisen Säätiö saa 33 187 euron lahjoituksen Partioaitalta. Summa on 30% Partioaitan lahjoittamasta Ympäristöbonussummasta, joka jaetaan Luonnonperintösäätiön, John Nurmisen Säätiön ja Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomen kesken.

John Nurmisen Säätiö valittiin yhdeksi Partioaitan vuoden 2019 Ympäristöbonuskohteista. Vuosittain jaettava Ympäristöbonus kertyy Partioaitan kanta-asiakasjärjestelmän, 365-klubin, kautta tehdyistä ostoista, joista Partioaitta tilittää vuosittain 1 %:n Ympäristöbonukseen. Vuoden aikana kerätty Ympäristöbonussumma oli yhteensä 110 625 euroa.

John Nurmisen Säätiö aikoo kohdistaa varat kokonaisuudessaan Puhdas Itämeri -hankkeille.

”Lahjoituksen avulla voimme esimerkiksi kalastaa särkikalaa tai kipsikäsitellä lisää Vantaanjoen valuma-alueen peltoja. Peltojen kipsikäsittely auttaa tekemään Vantaanjoesta ja Itämerestä puhtaamman, sillä kipsi vähentää eroosiota ja leikkaa vesistöjä rehevöittävää fosforikuormitusta välittömästi. Myös särkikalan kestävä kalastus suojelee Itämerta, sillä vesistöistä poistuu kalansaaliin mukana merta rehevöittäviä ravinteita”, John Nurmisen Säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt kertoo.

Ulkoilu- ja retkeilyvarusteiden vähittäismyyntiin erikoistunut Partioaitta tekee vuosittain lahjoituksen Suomen luonnon suojelemiseksi ja ulkona liikkumisen tukemiseksi. Ympäristöbonus lahjoitettiin nyt neljättä kertaa ja yhteensä neljän vuoden aikana on kerätty lähes 370 000 euroa.

Edeltävinä vuosina lahjoitusvaroilla on muun muassa rakennettu uudet portaat Kiilopään huipulle Urho Kekkosen kansallispuistossa, kunnostettu ja siivottu ranta-alueita ja koskia sekä tuettu monipuolisesti eri-ikäisten luonnossa liikkumista. Tammikuussa julkaistiin myös vuoden 2020 Ympäristöbonuskohteet ja kuluvan vuoden aikana kerättävä bonus jaetaan vuoden päättyessä Pidä Lappi Siistinä ry:n, SOS-lapsikylän ja John Nurmisen Säätiön kesken.

Lisätietoja

Erkki Salo
varainhankintajohtaja, John Nurmisen Säätiö
erkki.salo(at)jnfoundation.fi
+358 40 7281859

Nina Ehrnrooth
toimitusjohtaja, Partioaitta
nina.ehrnrooth(at)partioaitta.fi
+ 358 40 5800 374

John Nurmisen Säätiö – Itämeren suojelua ja kulttuuritekoja
Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on palkittu tiedon välittäjä ja merellisen kulttuurisisällön tuottaja. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus. www.johnnurmisensaatio.fi

Partioaitta
Partioaitta on Suomessa toimiva ulkoilu- ja retkeilyvarusteiden vähittäismyyntiin erikoistunut yritys. 19 myymälää ja verkkokauppa sekä niiden osaava henkilökunta tarjoavat laadukkaita tuotteita alan johtavilta brändeiltä. Partioaitta on palkittu sekä alansa arvostetuimpana että alansa vastuullisimpana toimijana. Se noudattaa liiketoiminnassaan eettisiä, yrityksen arvoihin – laatu, luonto, palvelu, osaaminen ja valikoima – perustuvia periaatteita ja on sitoutunut YK:n Global Compact -yritysvastuualoitteeseen. Partioaitta on osa ruotsalaista Frilufts Retail Europe AB -yhtiötä.

Aiheeseen liittyvää