16.09.2022

Kirja- ja keskustelutapahtumat

Tule tapaamaan John Nurmisen Säätiön kirjailijoita ja kuulemaan tarinoita Tove Janssonin merisuhteesta, kalastajien elämästä ja Itämerestä!

Kokoamme tälle sivulle loppuvuoden ajankohtaiset kirjatapahtumat. Sivua päivitetään säännöllisesti ja uusia tapahtumia lisätään niiden vahvistuessa.

Turun kirjamessut

Kirjailijatapaaminen: Otto Latva ja Maarit Leskelä-Kärki
Aika: perjantai 30.9. klo 16.40 alkaen
Paikka: Kansallisen kirjakaupan messuosasto A/43, Turun Messukeskus, Messukentänkatu 9–13

Meri ja Tove -tietokirjassa tarkastellaan Tove Janssonia – taidemaalaria, kirjailijaa, kuvittajaa, piirtäjää ja sarjakuvataiteilijaa – merellisen linssin läpi.  Tule tapaamaan kirjailijoita Otto Latvaa ja Maarit Leskelä-Kärkeä ja hanki syksyn uutuusteos tekijöiden henkilökohtaisella viestillä ja signeerauksella!

Kalastajien kyydissä Itämerellä
Aika: lauantai 1.10. klo 16.55–17.30
Paikka: Auditorio, Turun Messukeskus, Messukentänkatu 9–13

Koska kalat eivät puhu, meidän täytyy puhua niiden puolesta. Itämeren muutoksista keskustelemassa Pohjoismaisen investointipankin viestintäjohtaja, kirjailija Jukka Ahonen ja Turun yliopiston Saaristomeren tutkimuslaitoksen johtaja, apulaisprofessori Jari Hänninen.

Jukka Ahonen signeeraa Kalastajien kyydissä Itämerellä -kirjoja keskustelun jälkeen Kansallisen kirjakaupan messuosastolla A/43.

Kirjailijatapaaminen ja haastattelu: Maarit Leskelä-Kärki

Aika: lauantai 1.10. klo 15.00
Paikka: Hangon kaupungintalo, lämpiö, Bulevardi 6

Hangon museo järjestää Maarit Leskelä-Kärjen kirjailijatapaamisen ja haastattelutuokion Hangon kaupungintalon lämpiössä uutuuskirjan Meri ja Tove tiimoilta. Haastattelu pidetään suomeksi, mutta kysyä ja keskustella voi myös ruotsiksi.

Helsingin kirjamessut

Meri ja Tove – elämää saaristossa
Aika: torstai 27.10.2022 klo 15.30–16.00
Paikka: Vallisaari-lava, Messukeskus, Messuaukio 1, Helsinki

”Jos mikään opettaa ihmistä nöyräksi, niin elämä meren ympäröimänä. Joka päivä maisema uudistuu, ja se on maailma, jossa kaikki on muuttuvaa.”

Tervetuloa seuraamaan keskustelua merellisen luonnon ja Tove Janssonin taiteen yhteydestä, saaristokulttuurin muutoksesta ja merestä arjen ilmiöiden ympäröimänä. Keskustelemassa tietokirjailijat Otto Latva ja Maarit Leskelä-Kärki. Keskustelua johdattaa Alma Pöysti. Kirjailijat signeeraavat Meri ja Tove -teoksia keskustelun jälkeen Akateemisen kirjakaupan messuosastolla.

Kalastajien kyydissä Itämerellä ja meritaimenta rannalta kalastaen
Aika: perjantai 28.10. klo 19.00–19.30
Paikka:
Vallisaari-lava, Messukeskus, Messuaukio 1, Helsinki

Millaista on kalastajien arki ja tulevaisuus Itämerellä? Entä mitkä ovat parhaat meritaimenen rantakalastustärpit? Keskustelemassa kirjailija Hasse Härkönen, Pohjoismaisen investointipankin viestintäjohtaja, kirjailija Jukka Ahonen sekä Luonnonvarakeskuksen ohjelmajohtaja, erikoistutkija Meri Kallasvuo. Yhteistyössä Karttakeskuksen kanssa järjestettävän tilaisuuden alussa nähdään ainutlaatuista filmimateriaalia Puolan, Latvian, Tanskan, Ruotsin ja Suomen rannikoilta.

Kalastus muutoksessa

Aika: torstai 8.12. klo 17.00
Paikka: Porthania II, Yliopistonkatu 3, Helsinki

Alumniyhdistyksen yhdessä John Nurmisen Säätiön kanssa järjestämässä tilaisuudessa asiantuntijat keskustelevat muutoksessa olevasta kalastuselinkeinosta, kalastajan ammatista, Itämeren kalakannoista ja Itämeri-ystävällisestä ruoasta. Keskustelemassa ovat mm. tuoreen Kalastajien kyydissä Itämerellä -kirjan tekijät, kirjailija ja Pohjoismaisen Investointipankin (NIB) viestintäjohtaja Jukka Ahonen sekä Lammin biologisen aseman johtaja Janne Sundell. Tapahtumaan ilmoittautuminen avataan myöhemmin syksyllä tässä osoitteessa.

Aiheeseen liittyvää