13.09.2021

Kun luonto määrää kaapin paikan: Puustellin ja John Nurmisen Säätiön yhteistyö jatkuu

Suomen myydyimpiä keittiöitä valmistava Puustelli Group Oy tekee järjestelmällistä työtä ympäristön vaalimiseksi. Yksi osa yrityksen Natural Steps -ohjelmaa on Itämerta suojelevan John Nurmisen Säätiön tukeminen, joka jatkuu nyt jo toista vuotta. Selkämeren läheisyys kannustaa toimiin Itämeren pelastamiseksi, ja saavutetut tulokset ilahduttavat.

Ympäristövastuullisuus on tekoja

Puustelli valmistaa Harjavallan tehtaallaan keittiöitä yli 300 ammattilaisen voimin. ”Olemme panostaneet ympäristövastuullisuuteen koko 2000-luvun ajan”, projektipäällikkö Tony Lönnqvist kertoo. Suomalaisen kierrätettävän biokomposiitin käyttö, vesiohenteiset pintakäsittelyaineet, sertifioidut puumateriaalit, energiatehokkaat koneet, päästötön sähkö ja kuljetusten optimointi ovat vain osa vaikuttavaa luetteloa.

”Tahtomme edistää ympäristön hyvinvointia on vuosien varrella vain vahvistunut”, Lönnqvist sanoo. ”Natural Steps -ohjelma on tapa kehittää omaa toimintaamme kokonaisvaltaisesti. Sen näkyviä tuloksia ovat esimerkiksi hiilineutraalit kalusteet, joiden ympäristövaikutukset on minimoitu ja kompensoitu. Isona tavoitteena häämöttää hiilineutraali tehdas.”

Lönnqvistin mukaan Puustellin Natural Steps -ohjelma sisältää myös tuen muutamalle valitulle ympäristökumppanille, joista yksi on John Nurmisen Säätiö. ”Haluamme edistää monimuotoista luontoa. Juuremme ovat yrityksenä Suomessa, ja lähellä meitä on Itämeri. Säätiö on tunnettu toimija, joka tekee pitkäjänteistä ja tuloksellista työtä meren ja merikulttuurin pelastamiseksi. Nämä vaikuttivat päätökseemme”, Lönnqvist valottaa.

 

Puustelli oli mukana myös Itämeripäivässä: henkilöstöruokalan listalla oli maukas Itämeri-lounas.

Itämeri kiittää tekijöitä

John Nurmisen Säätiö on 15 vuodessa käynnistänyt lähes 40 Puhdas Itämeri -hanketta, joista 30 on saatu päätökseen. Käynnissä olevissa hankkeissa vähennetään Itämerta rehevöittäviä päästöjä leikkaamalla jätevedenpuhdistamojen aiheuttamaa pistekuormitusta sekä vähentämällä maataloudesta tulevaa hajakuormitusta. Lisäksi säätiön hankkeissa poistetaan mereen jo päätynyttä ja sisäistä kuormitusta muun muassa hoitokalastuksella ja ruovikon niitolla.

Toiminta on ollut tuloksellista: yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa pelkästään Suomenlahdella on leikattu vajaassa 10 vuodessa merta rehevöittävää fosforikuormitusta jopa 75 prosentilla. ” Hienoa, että Itämeren tilanne on paranemaan päin – kertoo, että ehkä me ihmiset viisastumme”, Tony Lönnqvist iloitsee.

John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt iloitsee puolestaan yhteistyöstä Puustelli Group Oy:n kanssa: ”Itämeren ja sen kulttuuriperinnön suojelu vaatii edelleen jatkuvaa työtä, joka koostuu niin jokapäiväisestä aherruksesta kuin suurista konkreettisista operaatioista ja hankkeista. Puustellin tuki mahdollistaa osaltaan työmme jatkumisen.”

 

Aiheeseen liittyvää