16.01.2020

Lakiasiaintoimisto Amos yhteistyöhön John Nurmisen Säätiön kanssa

Lakiasiantoimisto Amos haluaa vaikuttaa siihen, että tulevat sukupolvet saavat perintönä puhtaan Itämeren. Osana tällaisen perinnön jättämistä Amos on aloittanut pitkäaikaisen yhteistyön Itämeren suojelutyötä tekevän John Nurmisen Säätiön kanssa.

Amos tarjoaa John Nurmisen Säätiölle pro bono -palveluita ja järjestää Testamentti tutuksi -iltoja yhteistyössä säätiön kanssa.

”Amos tarkoittaa vastuunkantajaa ja sellaisia me olemme. Amos nostaa Itämeren suojelun yritysvastuunsa pääteemaksi vuonna 2020. Rakennamme palvelujamme siten, että niiden kautta voidaan ohjata varoja Itämeren hyväksi. Pyrimme myös aktivoimaan sidosryhmäverkostomme toimimaan Itämeren parhaaksi. Meillä on jo suunnitteilla koko vuodelle useampia konkreettisia sidosryhmätapahtumia”, toteaa lakimies Tuula Rainto, Amoksen toimitusjohtaja.

Amos tarjoaa kaikille tilaisuuksissa olleille mahdollisuuden tehdä testamentti veloituksetta, mikäli testamentissa halutaan lahjoittaa edes pienikin summa John Nurmisen Säätiön työlle. Säätiöllä on pitkät perinteet merihistorian ja -kulttuurin vaalimisessa sekä Itämeren suojelutyössä. Se on käynnistänyt yli 30 Puhdas Itämeri -hanketta, joista 21 on saatu valmiiksi. Hankkeissa vähennetään meren ravinnekuormitusta ja ympäristöriskejä.

Vaikka sinnikäs työ Itämeren hyvinvoinnin eteen on tuottanut tulosta ja merta rehevöittävät ravinnepäästöt ovat viime aikoina vähentyneet, rehevöitymisen näkyvät merkit, kuten sinileväkukinnat, veden sameneminen, rantojen limoittuminen sekä pohja-alueiden hapettomuus vaivaavat Itämerta edelleen.

”Huoli ympäristöstä ja ilmastonmuutoksesta on aikamme suurimpia haasteita. Ilmastonmuutos kiihdyttää myös Itämeren ympäristöongelmia. Monet yritykset haluavat kantaa kortensa kekoon tukemalla konkreettista työtämme: se on luonteva ja palkitseva tapa kantaa yhteiskuntavastuuta. Olemme iloisia, että Lakiasiaintoimisto Amos liittyy tähän joukkoon”, toteaa John Nurmisen Säätiön varainhankintajohtaja Erkki Salo. ”Yhteistyön ja kumppanuuksien avulla voimme pelastaa Itämeren ja sen perinnön tuleville sukupolville.”

Lisätietoja

Erkki Salo
varainhankintajohtaja, John Nurmisen Säätiö
puh. 040 728 1859
erkki.salo(at)jnfoundation.fi

Tuula Rainto
toimitusjohtaja, Lakiasiaintoimisto Amos Oy
puh. 045 111 5577
tuula.rainto(at)amoslaki.fi

John Nurmisen Säätiö – Itämeren suojelua ja kulttuuritekoja
Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on palkittu tiedon välittäjä ja merellisen kulttuurisisällön tuottaja. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus. www.johnnurmisensaatio.fi

Aiheeseen liittyvää