Matka meren maahan

Tervetuloa matkalle meren maahan!

Matka meren maahan vie sinut elämysmatkalle Saaristomerelle, jonka tuhannet saaret ja moni-ilmeinen kulttuuriperintö ovat maailman ainutlaatuisimpia. Virtuaalikokemus sukeltaa saariston ytimeen, täysin omanlaiseensa kulttuuri- ja elinympäristöön, joka on haavoittuvainen, arvokas, sitkeä, ikiaikainen, kaunis ja osin katoava.

VR-kokemuksessa kertojaääni johdattaa sinut Turunmaan saaristoon vaihtuvien 360°-videokuvien avulla. VR-lasien avulla pääset hyppäämään sisälle maisemaan ja kokemaan aaltojen pauhun, jyrkät kalliot ja laiduntavat lampaat. Kuulet Turunmaan saariston ainutlaatuisesta luonnosta, saaristomeren tilasta, kansanperinnetarinoita jatulintarhoja rakentaneista jättiläisistä, sekä siitä miten ihmiset ovat sopeutuneet saariston ainutlaatuisen luonnon vaativiin olosuhteisiin.

Tutustu VR-kokemuksen kuvamateriaaliin

Lataa ilmaiseksi

VR-kokemus on vaikuttavin Oculus Quest 2- tai Oculus Go -virtuaalilaseilla katsottuna. Jos et omista VR-laseja, pääset tutustumaan kokemukseen Digimuseon kautta. VR-kokemus on saatavissa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Lataa tästä

Lainaa virtuaalikokemus

Matka meren maahan -virtuaalikokemus sekä Oculus Go -virtuaalilasit ovat lainattavissa maksutta yritysten, museoiden ja muiden organisaatioiden käyttöön. Lainauksesta tai kokemuksen julkisestä esittämisestä voi tiedustella Anni Kujalalta joko puhelimitse +358 (0)50 467 6740 tai sähköpostitse anni.kujala (at) jnfoundation.fi.

Merikulttuuri esille innovatiivisesti

Matka meren maahan -virtuaalikokemus toteutettiin osana Meren maa -monimediahanketta, jonka tarkoituksena on lisätä tietoutta saariston ainutlaatuisuudesta ja elävästä kulttuurista, sekä meren ja sen ekosysteemin haavoittuvuudesta. Hanke pohjautuu John Nurmisen Säätiön kustantamaan Meren maa – Havets land -kuvateokseen, jonka sisältöä syvennetään hankkeessa monimediaisten näyttelyiden, työpajojen ja retkien avulla. VR-kokemuksen kerronnassa on mukailtu John Björkmanin ja Jari Hännisen tekstejä, sekä Li Näsen toimittamaa kulttuurihistoriallista materiaalia.

Meren maa -monimediahanke on saanut rahoitusta Weisell-säätiöltä. VR-kokemuksen on toteuttanut Verge Media Oy.