Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Tapahtumat
Itämeri Puhuu: Kenen Itämeri? 30.11.

Itämeri puhuu: Kenen Itämeri?

30.11.2023  
Klo 17–18.30
Suomen Kansallisteatteri, Kahvila Willensauna
Vapaa pääsy

Itämeri puhuu logo

Meri on todellisuus, niin kuin purjehtija Sven Yrvind sanoo. Todellisuus. Meri ei ole ihminen. Meri puhuu aina totta.”  – Ote kirjasta Meri (Monika Fagerholm ja Martin Johnson) 

Itämeren pelastamiseksi tarvitaan tietoa, tunnetta ja taloutta. Perustamme ymmärryksemme Itämerestä tutkimustietoon, jonka varassa ovat pyrkimyksemme pelastaa Itämeri tuleville sukupolville. Tunne ja intuitio johdattavat meitä kuulostelemaan ja tunnustelemaan Itämeressä puolia, joita tunnistamme itsessämme ihmisinä: herkkyyttä, vielä tuntemattomia tunteita, joille meillä ei vielä ole edes sanoja. Myös talouden voimat ja yritysmaailma voidaan valjastaa ilmastonmuutosta vastaan ja Itämeren pelastamisen puolesta. Miten voimme onnistua sinisessä siirtymässä tavalla, jossa sekä luonto että ihminen ovat lopulta voittajia?

Mutta kenen Itämeri on? Tule torstaina 30.11. klo 17 Kahvila Willensaunaan, Suomen Kansallisteatterin uuden ilmeen saaneeseen kohtaamispaikkaan kuuntelemaan ajankohtaisia puhujia ja esittämään sinulle tärkeä Itämeri -kysymys!   

ITÄMERI PUHUU -tilaisuudessa keskustelemassa ovat Itämeriasiantuntija, Luonnonvarakeskuksen ohjelmajohtaja ja erikoistutkija Meri Kallasvuo, Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n johtaja *Emilia Kullas ja diplomi-ihmettelijä, Ihminen tavattavissa -filosofian isä Tommy Hellsten. Keskustelua juontaa John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja FT Annamari Arrakoski-Engardt.  

Keskustelun alussa kuulemme näyttelijä Janne Reinikaisen monologin Meri, jonka on tilaisuutta varten dramatisoinut Suomen Kansallisteatterin dramaturgi Eva Buchwald. Teksti perustuu Monika Fagerholmin ja Martin Johnsonin alkuperäisteokseen Meri, jonka on suomentanut Asko Sahlberg.

keskustelija

Meri Kallasvuo

Meri Kallasvuo

Meri Kallasvuon sydäntä lähellä ovat uusiutuvien luonnonvarojen kestävä käyttö, luonnon monimuotoisuuden ja resilienssin vahvistaminen sekä erilaisten intressien ja käyttömuotojen yhteensovittaminen. Kallasvuota kiinnostaa tutkimuksen vaikuttavuuden lisääminen ja tietopohjaisen tuen tarjoaminen osaksi päätöksentekoa. Meri Kallasvuo on filosofian tohtori, ja hän toimii ohjelmajohtajana Luonnonvarakeskuksen Sopeutumis- ja palautumiskykyinen biotalous -tutkimusohjelmassa.

keskustelija

Emilia Kullas

Emilia Kullas on asunut meren äärellä aina, muutamaa Brysselissä vietettyä vuotta lukuun ottamatta.

Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Kullas uskoo markkinatalouden voimaan ratkaista ihmiskunnan isoja ongelmia. ”Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen eivät onnistu yksin politiikalla, yritysten teoilla tai kuluttajien valinnoilla. Tarvitsemme näitä kaikkia sekä tiivistä vuoropuhelua eri toimijoiden välillä.” Ennen EVAn johtajuutta Kullas oli Talouselämä-lehden päätoimittaja.

Emilia Kullas

keskustelija

Tommy Hellsten

Tommy Hellsten

”Teen työtä edelleen mielelläni, sillä näin saan kokea ihmisyyden ihmeen ja mysteerin kerta toisensa jälkeen – ainutlaatuisena tässä ja nyt. Yksilön ja yhteisön henkisessä kasvussa ja ihmisyyttä kunnioittavassa vuorovaikutuksessa on valtava voima”, kiteyttää Tommy Hellsten. Pilke silmäkulmassa syntyneet valtakunnan diplomi-ihmettelijän ja viisaustieteilijän ammattinimekkeet omaava Tommy Hellsten on terapeutti, kirjailija, kouluttaja, puhuja ja luennoitsija sekä Ihminen tavattavissa -filosofian isä. Yli 45 vuotta terapeuttina ja yli 30 vuotta yrittäjänä ovat luoneet perustan paitsi Tommy Hellsten -instituutin Ihminen tavattavissa -koulutusohjelmalle, myös Tommyn terapia- ja valmennuspalveluita tarjoavalle yritykselle, Ab WisdomHouse Oy:lle

* Iloksemme saimme Emilia Kullaksen keskustelutilaisuuteen Jouni Kerosen estyttyä.
24.11.2023

saariston kalliorantaa ja merta ylhäältä kuvattuna.

Pelasta pala Itämerta!

Liity mukaan Itämeren pelastusjoukkoihin pelastamalla pala Itämerta itsellesi tai läheiselle tärkeästä paikasta!
Voit myös antaa pelastamasi palan lahjaksi.

Haku