05.06.2020

Palkitsevaa yhteistyötä Itämeren puolesta

Suomalainen energiayhtiö Kotimaan Energia tukee John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeita 5 eurolla vuodessa jokaisen aktiivisen Vihreä valinta -palvelun osalta. Vihreä valinta saa voimansa vedestä, tuulesta ja auringosta. Tänä vuonna energiayhtiö lahjoittaa John Nurmisen Säätiölle yli 356 000 euroa, jonka avulla säätiö voi vähentää jopa 1,7 miljoonaa kiloa sinilevää Itämerestä.

Kotimaan Energian on omalla ympäristöystävällisellä palvelutarjoamallaan mukana tukemassa John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeita jo kolmatta vuotta peräkkäin. Kotimaan Energia lahjoittaa vuosittain jokaisen Vihreä valinta -lisäpalvelun ostaneen puolesta viisi euroa John Nurmisen Säätiölle. Vihreän valinnan avulla asiakas saa sähkösopimukseensa 100 % uusiutuvaa sähköenergiaa vedestä, tuulesta ja auringosta. Vihreä valinta -palvelussa käytetty vesivoima on alkuperäsertifioitua ja tuotettu Norjassa Glomma-joen varrella sijaitsevissa Hafslund, Kykkelsrud Fossumfoss, Sarp ja Vamma -vesivoimaloissa. Kyseisissä laitoksissa  vaelluskalat on huomioitu mm. kalaportailla tai mahdollistamalla kalojen kulkemisen vapaana virtaavan jokiosuuden kautta. Kotimaan Energia ostaa Vihreä valinta -asiakkaan sähkönkulutusta vastaavan määrän alkuperävarmennettua uusiutuvaa energiaa.

Tänä vuonna Kotimaan Energian Vihreä valinta -asiakkaiden lahjoitus kasvoi huomattavasti viime vuoteen verrattuna. Kiitos kuuluu uskollisille Kotimaan Energian Vihreä valinta -asiakkaille. Palvelun menestykseen on vaikuttanut myös Kotimaan Energian sitoutunut henkilöstö ja energiayhtiön saama asiantuntijatuki säätiön puolelta. Kotimaan Energian Brändi- ja viestintäpäällikkö Nina Kareinen-Kippo on ollut säätiön ja energiayhtiön yhteistyössä mukana alusta asti. Hän iloitsee siitä, miten hyvin asiakkaat ovat ottaneet tuotteen ja yhteistyön vastaan ja miten sen suosio kasvaa entisestään.

”Yhteistyön myötä asiakkaamme voivat tehdä arkisella sähkösopimusvalinnallaan myös konkreettisen ympäristöteon. Vihreä valinta -lisäpalvelun avulla on helppoa tukea Itämeren puolesta tehtävää työtä ja samalla saa itselleen myös hyvän mielen”, kertoo Kareinen-Kippo.

Itämeri on ollut hänelle jo pienestä pitäen tärkeä henkireikä. Kareinen-Kippo on viettänyt Itämeren rannoilla lapsuutensa kesät ja siitä on muodostunut hänelle se paikka, jonne on hyvä palata.

”Itämeren tärkeys näkyy myös asiakkaidemme arkisissa valinnoissa. Olemme saaneet paljon hyvää palautetta tästä yhteistyöstä ja muun muassa siitä, että jaamme asiakkaillemme yhteistyössä säätiön kanssa paljon vinkkejä arkisiin ekotekoihin. Huomaamme myös, että kuluttajien kysyntä ympäristöystävällisille palveluille on kasvussa. Kotimaan Energian Vihreä valinta -lisäpalvelun asiakkaiden määrä on kasvanut vuoden aikana yli 40 prosenttia”, Kareinen-Kippo toteaa.

Lahjoitusten lisäksi yhteistyö lisää kuluttajien tietoisuutta Itämerestä. Tänä vuonna tietoisuutta lisätään myös Itämeri-treffeillä. Kotimaan Energian Itämeri-aiheisella kampanjasivulla voi tutustua yhteistyöhön John Nurmisen Säätiön kanssa ja voittaa unelmiensa treffit Itämerellä. Tutustu Itämeri-sivustoon täällä!

Lisätietoja:

Nina Kareinen-Kippo
Brändi- ja viestintäpäällikkö, Kotimaan Energia
nina.kareinen-kippo (at) kotimaanenergia.fi
puh. +358 40 743 6511

Annamari Arrakoski-Engardt, FT
Toimitusjohtaja, John Nurmisen Säätiö
annamari.arrakoski-engardt (at) jnfoundation.fi
puh. +358 400 477 878

Kotimaan Energialta saa palkitsevan sähködiilin kaikkialle Suomeen. Tuotevalikoimamme kattaa myös uusiutuvat, alkuperävarmennetut vaihtoehdot joihin kuuluu vesi-, tuuli ja aurinkoenergia. Ympäristöystävällisen sähkösopimuksen valitsemalla asiakkaamme tekevät samalla ekoteon, sillä uusiutuvan sähkön kk-maksuun sisältyy 5 euron vuosilahjoitus John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeille.

Palkitsemme kumppanuudesta rahanarvoisilla eduilla. Meidän asiakkaana voit tienata tunnin ilmaista sähköenergiaa – joka päivä. Asiakkaitamme palvelee sähköasioissa yli 50 ystävällistä ja asiantuntevaa Kotimaan Energialaista. Tutustu Kotimaan Energian asiakasetuihin ja asiakkaidemme kokemuksiin täällä: https://www.kotimaanenergia.fi/kokemuksia 

Aiheeseen liittyvää