29.11.2021

Rakkaus Itämereen kannustaa toimintaan sen suojelemiseksi – Maisterin Saaristopalvelu John Nurmisen Säätiön tukijaksi

Maisterin Saaristopalvelu Oy tukee lahjoituksella John Nurmisen Säätiön tekemää Itämeren suojelutyötä ja merikulttuurityötä. Laitureiden asennuksiin ja huoltoon erikoistunut Maisterin Saaristopalvelu pyrkii toimimaan kaikin tavoin ympäristöystävällisesti, mutta tiedostaa, että heidän toimintansa saaristossa rasittaa osaltaan ympäristöä. Siksi he haluavat myös olla mukana tukemassa Itämeren suojelua.

Maisterin Saaristopalvelu Oy myy, asentaa ja huoltaa laitureita, rakentaa mökkejä, ulkorakennuksia ja terasseja sekä tarjoaa korjaustöitä ja kiinteistöjen huoltoja Itä-Uudenmaan alueella. Yrittäjä Ilkka Härmälä kertoo, että heidän tiiminsä työskentelevät päivittäin meren äärellä ja merellä, joten Itämeri on merkittävässä roolissa heidän työssään. Härmälä toteaa, että Itämeren tila on huolestuttanut häntä monta kertaa ja monessa yhteydessä:

”Muistan elävästi sinileväkesät itäisellä Suomenlahdella ennen vuosituhannen vaihdetta. Silloin paksut levämatot peittivät koko avomeren pitkät ajat. Toisaalta rannikkovesien rehevöityminen näkyy ihan jokapäiväisessä elämässä. Rantaruovikot leviävät kovalla vauhdilla ja kadottavat ennen avoimia lahdelmia ja rantoja, Härmälä kuvailee.

Rehevöityminen on yksi Itämeren vakavimmista ympäristöongelmista, jota vastaan John Nurmisen Säätiö taistelee. Vaikka merta rehevöittävät ravinnepäästöt ovat vähentyneet osaltaan säätiön Puhdas Itämeri -hankkeiden ansiosta, työtä on edelleen tehtävänä, sillä rehevöitymisen merkit näkyvät Itämeressä yhä. Maisterin Saaristopalvelun kaltaisten yritysten lahjoitukset auttavat säätiötä tekemään konkreettista työtä sekä päästöjen hillitsemiseksi että mereen jo päätyneen kuormituksen poistamiseksi. Lisätietoa säätiön käynnissä olevista hankkeista löydät täältä.

“Toimia Itämeren hyväksi tarvitaan edelleen. Maisterin Saaristopalvelun lahjoituksesta saamme todella tervetulleita lisäresursseja työhömme, ja mahdollisuuden levittää tietoa Itämeren suojelusta ja meren tilasta entistä laajemmalle yleisölle – siitä lämmin kiitos”, John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt toteaa.

Aiheeseen liittyvää