17.06.2021

Rauhanrakentajasta Itämeren pelastajaksi – Elina Lehtinen nimitetty John Nurmisen Säätiön viestintäjohtajaksi

John Nurmisen Säätiön uudeksi viestintäjohtajaksi on nimitetty VTM, MPA (Harvard University) Elina Lehtinen. Lehtinen aloittaa säätiön viestintäjohtajana 16. elokuuta 2021.

Elina Lehtinen on työskennellyt yli 10 vuotta viestintä- ja varainhankintajohtajana konfliktien ratkaisujärjestö CMI:ssä. Lehtinen on vastannut CMI:n ulkoisesta viestinnästä, brändistä, yksityisestä varainhankinnasta sekä ollut luomassa Ahtisaari-päiviä. Lehtinen on kuulunut myös CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundationin johtoryhmään.

”CMI:llä ja John Nurmisen Säätiöllä on yllättävän paljon yhteistä. Molemmat säätiöt kunnioittavat perustajiensa arvomaailmaa. Molemmat ovat arvostettuja suomalaisia brändejä sekä luotettavia ja ammattimaisia toimijoita omalla alallaan. Jos CMI:ssä sanotaan, että rauha on tahdosta kiinni, niin väitän, että sitä on myös Itämeren suojelu. Siihenkin tarvitaan yhteistyötä sekä poliittista tahtoa”, sanoo Lehtinen.

Lehtinen on aiemmin urallaan työskennellyt konsulttina Bell Pottinger -viestintätoimistossa, sekä toimittajana Helsingin Sanomissa, Ilta-Sanomissa ja Yleisradiossa. Hän on asunut perheineen kahdeksan vuotta ulkomailla – Yhdysvalloissa sekä Lähi-idässä. Lehtinen toimii Suomi-Amerikka Yhdistysten Liiton hallituksen puheenjohtajana ja on Suomen Harvard-klubin hallituksen jäsen.

”Ilmastonmuutos kiihdyttää Itämeren ympäristöongelmia. Samaan aikaan kulttuuri valtavirtaistuu ja kulttuurin ymmärrys sirpaloituu. Elina Lehtinen tuo meille arvokasta kokemusta ja strategista näkemystä viestinnästä, jota tarvitsemme terävöittäessämme toimintaamme, ja varmistaessamme oman lisäarvomme myös kansainvälisesti”, toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt toteaa.

Lisätietoja:
FT Annamari Arrakoski-Engardt
Toimitusjohtaja
John Nurmisen Säätiö
p. 0400 477 878
annamari.arrakoski-engardt@jnfoundation.fi

John Nurmisen Säätiö – Itämeren suojelua ja kulttuuritekoja
Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on palkittu tiedon välittäjä ja merellisen kulttuurisisällön tuottaja. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus.

www.johnnurmisensaatio.fi

Elina Lehtinen meren rannalla

Aiheeseen liittyvää