04.06.2021

Saaristonäyttely 40 000+

Aika: Museo on avoinna ti-su klo 10-18. (Varmistathan ajantasaisen aukiolotiedon museon omilta sivuilta)
Paikka: Forum Marinum, Linnankatu 72, Turku

Saaristomeren saarien ja luotojen lukumäärän mukaan nimetty näyttely 40 000+ tuo yhteen saariston ihmiset, elämäntavan ja luonnon.

Näyttely 40 000+ on täynnä hauskaa toiminnallista sisältöä, johon kaiken ikäisten kävijöiden on helppo tutustua. Vieraille tarjotaan elämyksiä, inspiraatiota sekä kohokohtia saariston tarjonnasta.

Minidokumentit tutustuttavat saariston asukkaiden elämään ja ääniteoksessa pääsee Turku-Tukholma -matkalle. Merelliseen maisemaan voi uppoutua videoteoksessa, joka kuljettaa katsojan ympäri saariston, vuodenajasta ja tunnelmasta toiseen. Kaarevan tilan seinille heijastettu pysäyttävä teos tarjoaa mahdollisuuden rauhoittua luonnon äärellä.

Näyttelystä saa vinkkejä vastuulliseen matkailuun saaristossa. Saaristo tarjoaa upeita elämyksiä matkailijalle, mutta samalla sen ainutlaatuista luontoa pitää suojella. Näyttelyssä voi kokeilla pelejä, jotka osoittavat, miten oman arjen valinnat vaikuttavat meren tilaan.

40 000+ on luotu yhteistyössä John Nurmisen Säätiön ja muun laajan kumppaniverkoston kanssa, joihin lukeutuvat: Visit Turku, Visit Parainen, Visit Kemiönsaari, Visit Naantali, Metsähallitus, Turun yliopisto, Åbo Akademi, Pidä Saaristo Siistinä ry, Turun suomalaisen yhteiskoulun lukio ja Ruissalon luontokoulu.

Näyttelyyn voi tutustua koronaturvallisesti. Näyttelyn kävijämäärä on rajoitettu ja käytössä on ennakkovarausjärjestelmä. Aukioloajat ja ohjeet turvalliseen vierailuun Forum Marinumin verkkosivuilla forum-marinum.fi.

40 000+ on osa Turun kaupungin Merikeskushanketta, jonka tavoitteena on vahvistaa Turkua merellisenä kaupunkina. Turun kaupungin ja Forum Marinumin tiivis yhteistyö tuo koettavaksi entistä laajemman, elämyksellisen Merikeskuksen, jossa upea saaristo tuodaan kosketusetäisyydelle.

Kuva: Mikko Kaurio

Aiheeseen liittyvää