01.06.2020

SeaHelsinki mukana pelastamassa Itämerta ja sen perintöä

SeaHelsingin tavoite on tehdä merellisestä Helsingistä Suomen suosituin vierailu- ja matkailukohde tavalla, jolla tulevatkin sukupolvet voivat nauttia sen ainutlaatuisesta ympäristöstä.

“John Nurmisen Säätiö oli luonnollinen valinta kumppaniksi SeaHelsingin toiminnan alusta lähtien. Vuonna 2020 lahjoitammekin puolet brändituotteiden ja risteilyjen myynnistä saaduista tuotoista John Nurmisen Säätiön työhön”, kertoo SeaHelsingin perustaja Joona Korja.

John Nurmisen Säätiö toteuttaa tuloksellisia ja konkreettisia Itämeren suojelutoimia sekä varmistaa, että meren tarinat välittyvät eteenpäin jälkipolville. Vaikka merta rehevöittävät ravinnepäästöt ovat viime aikoina vähentyneet, rehevöitymisen näkyvät merkit, kuten sinileväkukinnat, veden sameneminen, rantojen limoittuminen sekä pohja-alueiden hapettomuus vaivaavat Itämerta edelleen. Ilmastomuutoksen vaikutukset kiihdyttävät Itämeren rehevöitymistä entisestään.

Itämeren tila ei ole paikallinen ympäristöongelma, vaan koskettaa kaikkia Itämeren alueen asukkaita ja toimijoita. Puhdas, uintikelpoinen ja monimuotoinen Itämeri on meidän kaikkien yhteinen etu, jonka eteen John Nurmisen Säätiö tekee sinnikästä työtä. Säätiö on käynnistänyt lähes 40 Puhdas Itämeri -hanketta, joista 25 on viety päätökseen. Suomenlahdella maalta tulevaa ravinnekuormaa on leikattu yhteistyössä muiden Itämeri-toimijoiden kanssa uskomattoman paljon: leville käyttökelpoisen fosforin määrä on pienentynyt jopa 75%.

“John Nurmisen Säätiö on tehnyt vaikuttavaa ja tuloksellista työtä Itämeren suojelemiseksi. Alustana, jonka tarkoitus on lisätä merellisen Helsingin sekä sen palvelujen tunnettuutta, haluamme tukea tätä toimintaa mahdollisimman paljon. Tutustumalla merelliseen Helsinkiin SeaHelsingin kautta, olet myös itse mukana pelastamassa Itämerta”, kommentoi Korja.

Itämeren ekologisen tilan ohella on suojeltava Itämeren arvokkaita tarinoita, jotka kertovat tarinaa paitsi merestä, myös meistä, joille Itämeri on lähellä sydäntä. Meren tarinan ja sen historian tunnetuksi tekeminen on tärkeää, sillä samalla opimme ymmärtämään, miksi ainutlaatuista mertamme pitää suojella.

seahelsinki.fi

SeaHelsinki

Aiheeseen liittyvää