16.06.2020

Suomalaisella sisäilmaosaamisella tuetaan Itämeren hyvinvointia

Suomalainen Climecon Oy on ilmanvaihdon asiantuntijayritys, joka lähti vuoden 2020 alusta yhteistyöhön John Nurmisen Säätiön kanssa. Climeconin päätökseen vaikuttivat tärkeän hyväntekeväisyyskohteen lisäksi säätiön tinkimätön asenne ja konkreettiset teot.

Itämeren yksi vakavimmista ympäristöongelmista on rehevöityminen. Vaikka merta rehevöittäviä ravinnepäästöjä onkin saatu sinnikkään työn tuloksena vähennettyä, rehevöitymisen näkyvät merkit, kuten sinileväkukinnat sekä pohja-alueiden hapettomuus vaivaavat Itämerta edelleen. Ilmastonmuutoksen vaikutukset kiihdyttävät Itämeren rehevöitymistä entisestään.

John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus. Pelkästään Pietarin jätevesien puhdistuksella ja Laukaanjoen lannoitetehtaan päästöjä vähentämällä Suomenlahden vuotuista rehevöittävää fosforikuormaa on yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa onnistuttu pienentämään jopa 75 prosenttia.

”Tinkimättömyys, vastuuntunto ympäristöstä ja merestä sekä konkreettiset teot koettiin painavina syinä ryhtyä yhteistyöhön John Nurmisen Säätiön kanssa”, toteaa Tommi Uksila, Climecon Oy:n toimitusjohtaja. Climecon tukee säätiön toimintaa ja keväällä 2020 lanseerattu FINO valittiin yrityksen Itämeri-tuotteeksi.

Kyseessä on myös ilmanvaihtoalan ensimmäinen tuote, jolla osallistutaan Itämeren suojelutyöhön. FINO on Climeconin asuinhuoneistojen, toimistojen ja hotellihuoneiden tuloilmahajottaja. Sen tyylikäs ja loppuun asti viimeistelty muotoilu tekevät ilmanvaihdosta osan asunnon sisustusta.

Itämeren tukeminen osana vastuullisen Climeconin toimintaa

Ilmanvaihto- ja rakennusalan kehittäminen sekä ladun raivaaminen ovat Climeconin selkärangassa. Yrityksessä kehitetään muun muassa parempaa sisäilmaa asumiseen, elämiseen ja työntekoon, tehokkaampia ilmanvaihtoratkaisuja ammattikeittiöihin sekä korroosiovapaata ilmanvaihtoa datatiloihin.

Climeconilla näytetään rohkeasti esimerkkiä siinä, miten ympäristön hyvinvointiin voidaan vaikuttaa konkreettisilla teoilla. ”Näistä lähtökohdista John Nurmisen Säätiön tukeminen on Climeconille luonteva tapa tukea meille tärkeää kohdetta”, Uksila summaa.

Climeconin toiminnassa on aina tähdätty mahdollisimman vähäiseen ympäristövaikutukseen, mutta vuonna 2019 tämän päätetiin viedä seuraavalle tasolle. ”Aloimme tavoittelemaan hiilineutraaliutta, jonka saavutimme toukokuussa 2020. Työ jatkuu tulevaisuudessakin ja näkyy siinä, kuinka kehitämme vähäpäästöisempiä toimintamalleja ja teemme konkreettisia tekoja ympäristön hyväksi”, Uksila kertoo.

Lisätietoja:

Tommi Uksila
Toimitusjohtaja, Climecon Oy
tommi.uksila@climecon.fi
puh. 040 5444 451

climecon.fi/fino

Climecon Oy on suomalainen, yli 35 vuoden kokemuksella ilmanvaihdon laitteita valmistava ja myyvä yritys. Valikoimaan kuuluu ilmanvaihdon päätelaitteet, katokset ja lumisuojat, ammatikeittiön ilmanvaihtoratkaisut, kemiallisen ilmanpuhdistuksen tuotteet sekä LVI-suunnittelijoille suunnatut valintaohjelmat ja älykäs ilmanvaihtoratkaisu MyAir. Climecon saavutti hiilineutraaliuden vuoden 2020 alusta. Yrityksellä on toimintaa globaalisti yli 20 maassa, mutta juuret vahvasti Suomessa, Herttoniemen, Kausalan ja Pihtiputaan toimipisteissä. Lisätietoja climecon.fi.

John Nurmisen Säätiö – Itämeren suojelua ja kulttuuritekoja
Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on kulttuuriteoistaan palkittu tiedon välittäjä ja merellisen sisällön tuottaja. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus.  www.johnnurmisensaatio.fi

Itämeren aallot

Aiheeseen liittyvää