Nätbutik

Nätbutik

Meren maa – Havets land

Kuvia Turunmaan saaristosta – Bilder från Åbolands skärgård
RITVA KOVALAINEN, PEKKA TURUNEN

Havets land tar läsaren på en upplevelserik resa till Åbolands skärgård, vars tusentals öar och rika kulturarv hör till de mest unika i världen. Bokens fotografier och berättelser kommer från Björkö, Nötö, Holma, Berghaus, Själö och många andra platser som havsvänner känner till och älskar.

Världen tar form

Den europeiska världkartans historia i tusen år
MARJO T. NURMINEN

Världen tar form dyker djupt ner i världskartans spännande historia. Boken är både ett informationspaket som bygger på ingående forskning och en konstbok som är en estetisk upplevelse och en fröjd för ögat.

Det Förskräckliga Åländska Kriget

Krimkriget i Finland 1854-1855
RAOUL JOHNSSON, ILKKA MALMBERG

Fackboksförfattaren Raoul Johnsson skildrar på ett detaljerat och medryckande vis Krimkrigets nordliga etapper i Finland åren 1854–1855. I bokens inledande del ger journalisten Ilkka Malmberg ett nytt, journalistiskt perspektiv till det våldsamma och brutala stormaktskrigets bevekelsegrunder.

Meren muisti – Havets minne

RAIMO SUNDELIN

Tvåspråkiga Meren muisti – Havets minne är ett fotografiskt dokument över fotografen Raimo Sundelins livsverk och hans tusentals öutflykter. De bilder som Sundelin tagit genom årtiondena visar hur livet och naturens mångfald i den sydvästra skärgården har förändrats under årens lopp.

Boken är slut i lager och kan levereras i februari 2022.

Produkter