Hoppa till innehåll
Framsidan
För företag
Partnerskap
Ansvarsfullhet är kärnan i Tokmannis strategi

Ansvarsfullhet är kärnan i Tokmannis strategi

Tokmannis mål är att vara det mest ansvarsfulla lågprisvaruhuset inom branschen och att bygga för sin del en bra framtid. 

På Tokmanni skapas ansvarsfullhet av verkliga, vardagliga handlingar som utförs av hela personalen. De styrs av ansvarsmålen i Tokmannis strategi som uppdaterades i början av 2021, med huvudteman som Produkter och anskaffningskedjan, Klimat, Människor och Ärlig affärsverksamhet. 

”John Nurminens Stiftelse gör ett konkret och långsiktigt arbete för att minska miljöriskerna och belastningen på Östersjön. Vi har redan under de senaste tre somrarna arbetat med Stiftelsen för att skydda Östersjön genom att donera för varje Pisara-produkt som vi sålt under kampanjperioden, sammanlagt 148 000 euro. Pisara är vårt eget varumärke som fokuserar på skönhet och renlighet”, säger Emilia Koski, ansvarighetschef på Tokmanni. 

Tokmanni deltar också i miljöprogrammet amfori BEPI, som också bidrar till att förebygga risken för naturens mångfald i företagets anskaffningskedja. I BEPI bedömer fabrikerna bland annat hur deras markanvändning påverkar biodiversiteten, deras vattenförbrukning samt utsläpp till marken och vattendragen. 

Bevarandet av naturens mångfald stöds också av Tokmannis ambitiösa klimatmål. Enligt de klimatmål som antogs officiellt av Science Based Targets sommaren 2020 har Tokmanni åtagit sig att begränsa den globala temperaturökningen till högst 1,5 grader Celsius i sin egen verksamhet. Tokmanni siktar också på att vara koldioxidneutral för sin egen verksamhet (dvs. Scope 1- och Scope 2-utsläpp) år 2025. 

Tokmanni Emilia Koski valokuva
Emilia Koski, ansvarighetschef, Tokmanni Oy

”För att nå våra ambitiösa hållbarhetsmål behöver vi samarbetspartner som John Nurminens Stiftelse. John Nurminens Stiftelse har konsekvent arbetat för att rädda Östersjön och dess arv för de kommande generationerna redan i 30 år. Vi uppskattar stort Stiftelsens konkreta projekt för att förbättra Östersjöns tillstånd, minska belastningen på havet och minska miljöriskerna”, fortsätter Koski. 


Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Sök