Besök stiftelsens museum

Genom att besöka John Nurminens Stiftelses museet kan du lära känna de unika maritima samlingarna. På displayen visas det bästa från vår marina konstsamling, invecklingarna i den marina antiken och vackra gamla kartor och naturligtvis juvelen i vår samling, Inkeri Nurminens kaptensalong från 1892. Under besöket kommer vi också att berätta om våra projekt som påverkar Östersjöns tillstånd.

Bekanta dig med stiftelsens verksamhet i Speditionshuset

Samfund, föreningar och andra grupper samt privatpersoner är varmt välkomna att ta del av John Nurminens Stiftelses samlingar i Speditionshuset i Böle. Ta kontakt  i god tid före önskade tidpunkten av besöket. Besökare rekommenderas att använda masker i Stiftelsens och Speditionshusets lokaler.

En bild av en del av våra samlingar. Bild: Max Edin.

Ta kontakt och besök museet!

Boka en tur med att skicka ett meddelande till: opastukset (at) jnfoundation.fi.

Läge

Speditionshuset ligger i Helsingfors i hörnet av Bölegatan och Löneboställsporten. Kontorsbyggnaden ligger längst söderut i Västra Böle. Från Böle station är det 800 meter till Speditionshuset och spårvagn 2 stannar alldeles utanför.

Virtuell rundtur i Digimuseet

Du kan också bekanta dig med utvalda pärlor från vårt sjöfartsmuseum i tjänsten Digimuseo.fi.

Digimuseo.fi drivs av det sociala företaget Yhteinen Perintö Oy.  Ägarna är FMA Creations Oy som drivs av Finlands Museumsförening och John Nurminens Stiftelse.

Från denna länk kan du gå direkt till John Nurminens Stiftelses virtuella utställningar. Du kan också boka en guidad tur med en liten grupp eller besöka Digimuseets webbsidor med en vän.

Kaptens salong i skeppet Inkeri Nurminen finns också i Digimuseet. Bild: Max Edin

Läs mer om guidade turer och Digimuseets tjänster.