01.09.2023

Taijia Tuntematon Itämeri -näyttelyssä 8.9. – tule mukaan!

Perjantaina 8.9. klo 18.00–19.00 pääsemme rauhoittumaan liikkeen avulla Suomenlinnan Levyhallissa. Tapahtuma sopii kaikille kiinnostuneille.

Tule rauhoittumaan taijin parissa alkavaan syksyyn ja kokemaan Tuntematon Itämeri -näyttelyn teokset uudella tavalla perjantaina 8.9. klo 18.00–19.00 Suomenlinnan Levyhallissa. 

Taiji on kiinalainen taistelulaji, joka liikuntamuotona edistää sekä kehon että mielen terveyttä. 

Kehon voiman sijasta taijissa harjoitellaan mielen voiman käyttämistä ja etsitään hiljaisuutta liikkeessä. Pehmeän ja hitaan liikkeen harjoittelu kehittää jäntevää voimaa ja mielen läsnäoloa. 

Taolaisen filosofian klassikoissa vesi on yleinen vertauskuva. ”Taivaan alla ei ole mitään vettä pehmeämpää ja taipuisampaa, mutta sitä ei voi voittaa, kun se hyökkää kovaa ja jäykkää vastaan, sillä mikään ei voi sitä muuttaa. Myöten antava voittaa jäykän ja pehmeä kovan.” (Tao te ching 78; suom. Nieminen & Nieminen 2013) 

Samanlaista pehmeyttä etsitään myös taiji-harjoitusten kautta. Tuntematon Itämeri -näyttelyssä meri ympäröi meidät Suomenlinnan ympäristön sekä näyttelyn teosten myötä. Taiji-harjoituksessa voit etsiä meren läsnäoloa myös liikkeestä. 

Paikalla ohjaamassa Tai Chi Chuan ry:n opettaja Juha Viitanen. Tapahtuma sopii sekä niille, jotka eivät tunne taijia etukäteen, että konkareille. Tai Chi Chuan ry edustaa Tung-suvun taijiquanperinnettä. 

Tapahtumaan on rajattu osallistujamäärä tilan rajoitteiden vuoksi. Mukaan pääsevät ensimmäiset 40 ilmoittautunutta. Ennakkoilmoittautuminen sähköpostitse: henni.skogberg@jnfoundation.fi 

Tuntematon Itämeri -näyttely ilme

Aiheeseen liittyvää