05.06.2017

Tänään starttaava Loki-navigointi vie kuusi venekuntaa kisailemaan Suomen saaristoon!

Leikkimielinen veneilykisa, Loki-navigointi kuljettaa tänä kesänä kuusi venekuntaa Suomen saariston mielenkiintoisimpiin kohteisiin. Navigointi on osa John Nurmisen Säätiön ylläpitämän Loki-palvelun kesän ohjelmaa.  

Loki-navigointiin on valittu kymmenen kiehtovaa veneilykohdetta Suomen saaristosta ja kisan ideana on vierailla vähintään viidessä kohteessa kilpailuajan puitteissa. Kohteissa venekuntien tulee yhteisvoimin suorittaa sieltä löytyvä rasti ja taltioida suoritus omaksi lokimerkinnäkseen Loki-palveluun.

Merkintöjen avulla meren ystävät ja lomanviettäjät voivat seurata kilpailijoiden kulkua pitkin poikin saaristoa ja poimia samalla vinkkejä omiin kesäsuunnitelmiin. Tiesitkö esimerkiksi, että parin kilometrin päässä Pakkahuoneen vierasvenesatamasta löytyy lattiasta kattoon naivistisilla taideteoksilla maalattu taidetalo Pilvilinna? Tai että Elisaaren satamassa huhutaan olevan saariston paras raakakakkubuffet? Navigointi paljastaa nämä ja monta muuta saariston salaisuutta.

Kilpailun pääpalkintona on 250 euron lahjakortti John Nurminen Marinen veneilytuotteisiin ja sen voittaa kesän lopussa eniten yleisöääniä saanut venekunta.

”Suomen saaristossa kisaileviin venekuntiin lukeutuu kolme purjevenettä ja kolme moottorivenettä, jotka tarkkasilmäinen voi tunnistaa veneissä liehuvista Loki-viireistä”, Lokin projektipäällikkö Anna Herlin kertoo.

Myös nopeus ratkaisee – yllätyspalkinnon pokkaa venekunta, joka ensimmäisenä navigoi läpi kaikki kymmenen Loki-kohdetta! Kisa starttaa tänään maanantaina, 5.6. ja kestää 13.8. saakka.

Meren ystävien yhteisö ja vinkkipankki

Kilpailun järjestäjätahona toimiva Loki on John Nurmisen Säätiön ylläpitämä merellinen verkkopalvelu ja yhteisö. Palvelun kartalta löytyvät kaikki Suomen vierassatamat sekä satoja meren ystävien ja merellisten toimijoiden lokimerkintöjä: tarinoita, tiedonjyviä ja retkikohdevinkkejä.

”Kuka tahansa voi liittyä Loki-yhteisöön ja kirjata kartalle oman lokimerkintänsä. Toivottavasti kartalle ilmestyy kesän aikana paljon vinkkejä meidän kaikkien meren äärellä liikkujien iloksi”, Herlin toivoo.

Loki-profiilin luominen ja merkintöjen lisääminen on sekä yksityishenkilöille että organisaatioille maksutonta. Kartan selailu ei edellytä palveluun rekisteröitymistä.

Loki-navigoinnin kohdesatamat:

 • Elisaaren satama, Inkoo
 • Jussarön vierasvenesatama, Raasepori
 • Mathildan Marina, Salo
 • Örö, Kemiönsaari
 • Bodö, Parainen
 • Seili, Parainen
 • Utö, Hannas Horisont, Parainen
 • Naantalin vierasvenesatama, Naantali
 • Peterzens, Kustavi
 • Pakkahuoneen vierassatama, Uusikaupunki

Loki-navigoinnin venekunnat:

 • M/s Apollo miehistönään Kapteeni-Järvi, Puosu-Anu, Mauno ja Urho. ”Retkue halkoo Itämeren pintaa monet matkat kokeneella rautarouvalla. Rautarouvamme tosin on muovia, mutta asenne ja olemus ovat kuin rautarouvan.”
 • Sirius Starlight miehistönään Timo, Mari & lapset Nemo ja Peppe. ”Sirius Starlightin keittiössä valmistetaan herkullista ja täyttävää ruokaa luonnon antimia mahdollisuuksien mukaan hyödyntäen. Viime kesänä herkuttelimme mm. Jurmon merikaalilla, Itämeren katkaravuilla ja sinisimpukoilla, joita pikkukipparimme keräsivät puhtaimmilta rannoilta.”
 • Pink boat eli ”Pinky” miehistönään Jarkko, Heini, Matti & Ella.” Entiseltä tyttöystävältä aikoinaan eurolla ostettu Pinky on vähän kuin veneiden chihuahua; kooltaan pieni mutta luonteeltaan ja asenteeltaan kuin mikäkin merten vahtikoira!”
 • S/y Meripähkinä miehistönään Aino, Amalia, Elina J. & Elina R. ”Do it yourself -asenteen siivittämänä ja itseoppineina venemekaanikkoina olemme onnistuneet luomaan koomisia tilanteita ja synnyttämään hilpeyttä venenaapurustossa — kuitenkin aina lopulta projekteissa onnistuen.”
 • Aallonharjalla / Bayliner 2651 miehistönään Jussi, Katariina & kansikoira Enzo. ”Olemme aktiivinen, humoristinen ja utelias kolmikko. Kulinaristiset nautinnot ja valokuvaaminen ovat osa veneilyharrastustamme, niin omassa veneessä kokaten kuin satamien palveluita hyödyntäen.”
 • S/y Sjöspöket miehistönään Kommodori Kaira, perämies Netta sekä minimatruusit A.K. ykkönen & A. K. kakkonen. Mukana menossa myös ”Valkoinen Ruotsin puosukoira, joka luulee olevansa suurikin merenkävijä ja seitsemän meren sankari, mutta pysyttelee kiltisti laiturilla meriveden pärskyessä rantakivikossa.”

Loki-navigointi kisataan aikavälillä 5.6.-13.8.2017. Kilpailua voi seurata Loki-palvelussa sekä Lokin sosiaalisen median kanavissa, Twitterissä ja Instagramissa, tunnisteella #lokinavigointi. Lokin Facebook-sivuilla jaetaan aktiivisesti kilpailijoiden lokimerkintöjä sekä kiinnostavia vinkkejä Loki-navigoinnin kohdesatamista ja kaupungeista.

Loki-palvelu verkossa: www.lokistories.fi
Lokin Facebook-sivu:
www.facebook.com/lokistories
Loki Twitterissä ja Instagramissa: @lokistories

Lisätietoja:

Oona Lavonsalo
Tiedottaja, John Nurmisen Säätiö
oona.lavonsalo(at)jnfoundation.fi
+358 (0)50 434 4879

Anna Herlin (12.6. alkaen)
Projektipäällikkö, Loki-hanke
anna.herlin(at)jnfoundation.fi
+358 (0)40 654 0609

Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön missio on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Puhdas Itämeri -hankkeiden tavoitteena on Itämeren tilan parantaminen sellaisin konkreettisin toimin, jotka vähentävät mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä. Säätiön julkaisu- ja näyttelytoiminta keskittyy merenkulun, löytöretkeilyn ja kartografian historiaan ja tunnetuksi tekemiseen. Toiminnan tukena ovat laajat meritaide-, meriantiikki- ja antiikkikarttakokoelmat. Säätiö julkaisee aihetta käsitteleviä tietokirjoja sekä ylläpitää kaikille ilmaista Loki-verkkopalvelua. www.johnnurmisensaatio.fi

Aiheeseen liittyvää