19.06.2023

John Nurmisen Säätiön palvelimelle tehtiin tietomurto

John Nurmisen Säätiö joutui kyberhyökkäyksen kohteeksi. Arkistokäytössä olevalle palvelimellemme tunkeutui kiristyshaittaohjelma. Olemme heti tiedon saatuamme ilmoittaneet henkilöille, jotka ovat mahdollisesti suuremman riskin tietoturvaloukkauksen kohteena. Olemme tavoittaneet kaikki kyseiset henkilöt.  

Suhtaudumme tietoturvaan vakavasti, ja tietosuojakäytäntömme ovat ajan tasalla. Tästä huolimatta palvelimellemme tunkeutui kiristyshaittaohjelma, jonka tarkoituksena oli kiristää säätiötä lukitsemalla tiedostoja.

Aloitimme välittömästi toimet arkistokäytössä olevalla palvelimella olleiden tietojen suojaamiseksi. Murto havaittiin varhaisessa vaiheessa, ja tilanne saatiin hallintaan nopeasti. Olemme tehneet ohjeiden mukaisesti riskiarvion. Tietoturvamurrosta aiheutunut vahinko on ollut vähäinen, mutta haluamme informoida kumppaneitamme tapahtuneesta. Olemme heti tiedon saatuamme ilmoittaneet henkilöille, jotka ovat mahdollisesti suuremman riskin tietoturvaloukkauksen kohteena. Olemme tavoittaneet kaikki kyseiset henkilöt. Säätiö ei kerää arkaluontoista tietoa esimerkiksi lahjoittajista.

Tietoturvamurrosta on tehty ilmoitus viranomaisille ja tietosuojavaltuutetulle.

Otamme tilanteen vakavasti ja jatkamme asian selvittämistä. Toimimme viranomaisten ohjeiden mukaisesti.

 

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt
annamari.arrakoski-engardt@jnfoundation.fi
puh. +358 (0)400 477 878

Tietosuojavastaava, hallintopäällikkö Anni Kujala
anni.kujala@jnfoundation.fi
puh. +358 (0)50 467 6740

Julkaistu 19.6.
Uutinen päivittyy.

Kuva: Lasse Hendriks

Aiheeseen liittyvää