19.09.2014

Timo U. Korhonen ja Itämeri

MinaJaItameri_Timo-U-korhonenVesi on ollut minulle jo lapsuudesta lähtien tärkeä elementti. Viisivuotiaana keikuin Espoonjoen rannalla veljeni kanssa onkivapa kädessä ja vähän vanhempana,  äidin luvalla, siirryimme kalastamaan Espoonlahdelle. Aurinko paistoi, vesi oli kirkasta, vesikasveja vähän ja kalalajeja paljon.

Myöhempinä vuosina on kesäinen vapaa-aika siirtynyt Tammisaareen. 80-luvun alusta alkaen olen omin silmin voinut huomata vesistön tilan huonontumisen. Vesi on sameaa, pohja rämettynyt, rakkolevät ovat kadonneet ja kesä toisensa jälkeen odotamme pelolla sinilevälauttoja. On hienoa, että monet tahot ovat heränneet ja saaneet yksityiset ihmiset, yritykset ja valtiot mukaan.  Meillä on ainutlaatuinen saaristo, joten katson meidän velvollisuudeksemme huolehtia siitä.

NCC on jo useamman vuoden ajan tukenut työtä puhtaamman Itämeren puolesta. Uskon vakaasti, että esimerkiksi Tankkeriturvan alusten liikenneohjausjärjestelmää tarvitaan kipeästi ja nopeasti. On parempi ennakoida ja ehkäistä kuin korjata tuhoja. Tärkeää oli myös saada Pietarin lounaisen jätevedenpuhdistamon rakennustyöt käyntiin. Siinä NCC-konserni oli aloitteentekijänä ja järjesti sekä toteutuksen että rahoituksen. Puhdistamon valmistuttua siellä pystyttiin toteuttamaan tehokas fosforinpoisto John Nurmisen Säätiön tuella.

Aiheeseen liittyvää