20.09.2021

Uusin innovaatioin kohti puhtaampaa Itämerta – Langh-yritysten ja John Nurmisen Säätiön yhteistyö jatkuu

John Nurmisen Säätiön yhteistyökumppani Langh Tech tuo markkinoille uuden painolastivesien käsittelyjärjestelmän, jolla voidaan ehkäistä vieraslajien siirtyminen merialueelta toiselle laivojen painolastitankeissa.

Itämeri on erityisen haavoittuva vieraslajeille, sillä moni laji elää kylmässä ja vähäsuolaisessa Itämeressä sopeutumiskykynsä äärirajoilla. Tästä syystä on tärkeää, ettei Itämereen kulkeudu ekosysteemiä mahdollisesti järkyttäviä vieraslajeja esimerkiksi laivojen painolastitankeissa.

Syksyllä 2020 Langh Techissä alettiin miettiä, miksi vesistöjä suojelevan painolastivesien käsittelyjärjestelmän lisääminen olemassa oleviin aluksiin saattaa olla haastavaa. Heidän sisaryhtiönsä Langh Shipin kokemusten perusteella haasteen juurisyyksi tunnistettiin se, että käsittelyjärjestelmää oli vaikea saada mahtumaan alusten täyteen ahdettuihin konehuoneisiin.

”Aloimme pohtia, että markkinoilla saattaa olla tarvetta nykyisiäkin kompakteimmille järjestelmille, joten päätimme tehdä sellaisen”, kertoo Langh Techin kaupallinen johtaja Laura Langh-Lagerlöf.

Tuotekehittelyssä keskityttiin pienen koon lisäksi laitteen käyttö- ja huoltoystävällisyyteen, mikä osaltaan madaltaa kynnystä ottaa käyttöön kompakti laite, jonka käytöllä on suuri vaikutus mertemme hyvinvointiin.

Yhdessä puhtaamman Itämeren puolesta

Langh-yritysten ja John Nurmisen Säätiön yhteistyö alkoi vuonna 2019, kun Langh-yritykset ryhtyivät säätiön yhteistyökumppaniksi ja Puhdas Itämeri -hankkeiden tukijaksi. Langh Techin liiketoiminnan ydin on ympäristönsuojelu ja yritys pyrkii innovoimaan uusia järjestelmiä, joilla ympäristön kuormitus voidaan minimoida.

”Iloitsemme siitä, että yhteisen meremme hyvinvointi on Langh-yrityksille tärkeä asia. Olemme meren suojeluun kohdistetun tuen avulla toteuttaneet useita hankkeita, joilla on merkittävästi leikattu Itämeren ulkoista ravinnekuormaa”, John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt kertoo. ”Suojelutyön tarve kuitenkin jatkuu. Siksi on upeaa, että muun muassa Langh-yritysten tukemana voimme edelleen tehostaa meren suojelutoimia”, Arrakoski-Engardt kiittelee.

Lisätietoja:

Linda Langh
Toimitusjohtaja
Pesupalvelu Hans Langh Oy
linda.langh (at) langh.fi
puh. 040-579 7783

Annamari Arrakoski-Engardt
Toimitusjohtaja
John Nurmisen Säätiö
annamari.arrakoski-engardt (at) jnfoundation.fi
puh. 0400 477 878

John Nurmisen Säätiö – Itämeren suojelua ja kulttuuritekoja
Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on kulttuuriteoistaan palkittu tiedon välittäjä ja merellisen sisällön tuottaja. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus.

Langh-yhtiöt
Langh-yhtiöihin kuuluvat muun muassa pakokaasupesurivalmistaja Langh Tech Oy Ab, varustamo Langh Ship Oy Ab, Pesupalvelu Hans Langh Oy sekä Langh Group Oy Ab, joka omistaa erikoiskontteja. Langh-yhtiöiden pääkonttori sijaitsee Piikkiössä ja yhtiöiden toiminta liittyy voimakkaasti merenkulkuun.

Aiheeseen liittyvää