Eduskuntavaalit & Itämeri

Katso tallenne john nurmisen säätiön Itämeri-vaalikeskustelusta

John Nurmisen Säätiö järjesti Musiikkitalossa 6.2.2019 Itämeri-aiheisen vaalikeskustelun. Tilaisuudessa haettiin vastauksia kysymyksiin: Miten kansanedustajat voivat päätöksillään ja toiminnallaan vaikuttaa Itämeren tilaan? Mihin ympäristö- ja vesiensuojelueurot pitäisi kohdentaa? Ratkaiseeko raha, vai täytyykö lakeja ja hallintoa muuttaa?

Mukana keskustelemassa olivat Ympäristövaliokunnan pj. Satu Hassi (Vihr.), varapj. Silvia Modig (Vas.), jäsenet Hanna Kosonen (Kesk.) ja Anders Adlercreutz (RKP) sekä kansanedustajat Ville Skinnari (SDP) ja Mari-Leena Talvitie (Kok.).

Kansanedustajat kertoivat näkemyksiään siitä, miten korkea Suomen kunnianhimon tason pitäisi olla Itämeri-kysymyksissä. Puheena olivat lisäksi eri Itämeren suojelukeinot ja niiden priorisointi.

Mukana keskustelussa ja vastaamassa yleisön kysymyksiin olivat myös erikoistutkijat Seppo Knuuttila (SYKE) ja Antti Iho (Luke) sekä Ilmastopaneelin puheenjohtaja, Helsingin yliopiston professori Markku Ollikainen ja meriympäristöpolitiikan asiantuntija, ympäristöneuvos Maria Laamanen ympäristöministeriöstä. Paneelikeskustelun lomassa kuultiin puheenvuoro presidentti Tarja Haloselta.

Säätiön näkemyksiä esittivät John Nurmisen Säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt ja Puhdas Itämeri -hankkeista vastaava johtaja Marjukka Porvari. Tilaisuuden juontajana toimi Baba Lybeck.

Baba Lybeck haastatteli presidentti Tarja Halosta vaalikeskustelun lomassa. Presidentti kertoo haastattelussa, minkälaisia suuria muutoksia hän on havainnut Itämeren tilassa ja niiden toimijoiden yhteistyössä, jotka Itämerta suojelevat. Haastattelussa selviää myös presidentin rakkaimmat Itämeri-muistot!

John Nurmisen säätiön vaaliteemat

John Nurmisen Säätiön Itämeri-vaaliteemoihin voi tutustua osoitteessa www.johnnurmisensaatio.fi/vaalit2019/teemat. Voit myös testata oman Itämeri-tietämyksesi säätiön Itämeri-vaalitestillä osoitteessa www.johnnurmisensaatio.fi/vaalitesti. Saat samalla hyviä vinkkejä siitä, millaisia ympäristöarvoja ja vaalilupauksia sinun kannattaa vaatia omalta eduskuntaehdokkaaltasi.