05.07.2021

Viapori Jazz soi myös Itämeren hyväksi (Tapahtuma peruttu koronatilanteen vuoksi)

Suomenlinnassa soivat elokuun lopulla jälleen rytmikkäät jazz-sävelet, kun koronatauolta palaava Viapori Jazz pääsee viettämään 20-vuotisjuhliaan. Pääsylippuja ostaessaan voi tukea myös Itämeren ja sen kulttuuriperinnön suojelua itselleen sopivalla summalla.

PÄIVITYS UUTISEEN ,13.8.2021
Viapori Jazz 2021 konsertti-illat 24.8.-28.8.2021 jouduttiin valitettavasti perumaan huonontuneen koronatilanteen vuoksi. Ajantasaista tietoa löydät Viapori Jazzin kanavista: www.viaporijazz.fi ja https://www.facebook.com/viaporijazz.

Suomenlinnassa järjestettävä Viapori Jazz on Helsingin Juhlaviikkojen ystäväfestivaali ja se on jo vuosia ollut odotettu osa Juhlaviikkojen ohjelmistoa. Samalla se on vakiinnuttanut asemansa yhtenä kotimaisen jazz-kesän huipentumana.

Viime kesänä Viapori Jazz jäi monen muun festivaalin tavoin koronatauolle, ja samalla siirtyivät myös kauan odotetut 20-vuotisjuhlat eteenpäin. Nyt Viapori Jazz palaa Juhlaviikkojen ohjelmistoon ja Suomenlinnan sykähdyttävissä linnoitusmaisemissa päästään nauttimaan kotimaan kärkiartisteista ja heidän esityksistään tuttuun tapaan 24.-28. elokuuta.

Festivaalin taiteellinen johtaja, vuonna 2020 Pro Finlandia-mitalilla palkittu saksofonisti Jukka Perko on koonnut tasavuosia juhlivaan Viaporiin ohjelmiston, joka tyydyttää niin klassikoiden kuin modernimman tyylin ystäviä.

Festivaali käynnistyy nuoren ja lahjakkaan Maja Mannilan triolla, jota maustaa musiikin moniottelija ja ilopilleri Iiro Rantala.  Festivaalikansalle on tarjolla monta muutakin yllätystä, kuten Marzi Nymanin ja Anu Komsin yhteisprojekti, Marjo Leinosen Billie Holiday-ohjelmisto sekä omaleimainen, neljän naisäänen ja kontrabasson muodostama Signe-vokaaliyhtye.

Lippukaupasta tukea myös Itämeren suojeluun

 Tänä vuonna Viapori Jazz on tehnyt uusia avauksia myös tapahtumakumppanuuksissa. Yksi niistä on Itämeren suojeluun panostava John Nurmisen Säätiö, joka Lassi Ikäheimon mielestä istuu luontevasti festivaalin yhteistyöverkostoon.

”Itämeri ja Suomenlinna ovat olleet vuosisatojen saatossa merkittävä kulttuurin sisääntuloportti Suomeen. Siksi myös Viapori Jazz haluaa olla mukana Itämeren pelastamisessa ja vaalimassa alueen arvokasta kulttuuriperintöä”, hän toteaa.

Festivaalivierailla onkin lippua ostaessaan mahdollisuus tehdä lahjoitus Itämeren hyväksi. Kun pääsylipun ostaa Ticketmasterista, voi samalla antaa vapaaehtoisen maksun John Nurmisen Säätiölle Itämeren ja sen kulttuuriperinnön suojeluun.

Festivaali-yhteistyöstä iloitsee myös John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt.

”Itämeren ja sen kulttuuriperinnön suojelu vaatii jatkuvaa työtä, joka koostuu niin jokapäiväisestä aherruksesta kuin suurista konkreettisista operaatioista ja hankkeista. Viapori Jazzin tuki mahdollistaa osaltaan työmme jatkumisen”, hän kiittää.

Lisätietoja:

Lassi Ikäheimo
Tuottaja
Viapori Jazz
Lassi.ikaheimo(at)blosari.com
Puh. 050 518 7415

Annamari Arrakoski-Engardt
Toimitusjohtaja
John Nurmisen Säätiö
annamari.arrakoski-engardt (at)jnfoundation.fi
Puh. 0400 477 878

Viapori Jazz
Viapori Jazz on vuosittain Helsingissä Suomenlinnassa järjestettävä jazztapahtuma. Viapori Jazz on osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistoa ja sen järjestää Viapori Jazz ry. www.viaporijazz.fi

John Nurmisen Säätiö – Itämeren suojelua ja kulttuuritekoja
Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on kulttuuriteoistaan palkittu tiedonvälittäjä ja merellisen sisällön tuottaja. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus. www.johnnurmisensaatio.fi

Aiheeseen liittyvää