Hoppa till innehåll

Minnesgåva

En minnesgåva är ett fint sätt att hedra minnet av någon som gått bort. I stället för blommor eller adresser kan man med en gemensam insamling stödja arbetet för att rädda Östersjön och dess arv för kommande generationer. 

Kalatiira lentää pastellinsävyisessä merimaisemassa

Till exempel en av den avlidnes närmaste anhöriga kan starta en minnesinsamling. Gåvor från personer som vill hedra minnet av den avlidne går till den startade minnesinsamlingen.

När minnesinsamlingen har startats kan man till exempel i dödsannonsen eller i inbjudan till minnesstunden informera om möjligheten att ge en gåva. Kom ihåg att berätta för dina meddelandemottagare att vi kommer att skicka namnen på de som har donerat till insamlingen och donationssumman till insamlingens grundare. Be gåvogivaren att använda insamlingens individuella referensnummer. På så sätt kan vi säkerställa att gåvan går till rätt insamling. Du får referensnumret för minnesinsamlingen per e-post efter att du fyllt i blanketten nedan.

Kontonummer: FI06 1214 3000 1122 96
Betalningsmottagare: John Nurminens Stiftelse
Referensnummer: [Referensnumret som skapats för din insamling och som du får genom att fylla i informationen nedan]

Hur min gåva kommer att användas?

Till skyddet av havs naturen

Vi arbetar konkret för att rädda Östersjön och dess arv. Vi förbättrar tillståndet i Östersjön genom att minska miljöriskerna och belastningen på havet samt skyddar Östersjöns biologiska mångfald.

Till att öka medvetenheten om Östersjön

Vi arbetar mångsidigt med maritim kultur. Det är viktigt att göra havets betydelse och historia kända, för samtidigt lär vi oss förstå varför vårt unika Östersjön måste skyddas.

Till påverkansarbete

Vi verkar för Östersjöns bästa i samhället. Vi uppmuntrar alla att vidta åtgärder för att skydda Östersjön, vi påverkar beslutsfattare och arbetar aktivt för att göra effektiva metoder för att skydda Östersjön tillgängliga för olika aktörer.

Meddela om minnessamlingen 

MM snedstreck DD snedstreck ÅÅÅÅ
De personuppgifter som samlas in på blanketten behandlas enligt dataskyddsbeskrivningen för John Nurminens Stiftelses kund- och sponsorregister. Läs dataskyddsbeskrivningenhär.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Sök