Hoppa till innehåll

Besök marinmuseet

Marinmuseet som ligger i Böle har öppet enligt överenskommelse. Den en timme långa visningen är avgiftsfri och du får bekanta dig med både samlingen och stiftelsens arbete.

museohuone, jossa laivojen pienoismalleja ja meriesineistöä

Marinmuseet visar det bästa av den marina konstsamlingen, invecklingarna i den marina antiken och gamla kartor som berättar havets historier. En guidad visning väcker liv i berättelserna.

Olika grupper samt privatpersoner är varmt välkomna att ta del av John Nurminens Stiftelses marina samlingar i Speditionshuset i Böle. Vi skräddarsyr innehållet i besöket enligt era önskemål. Tänk på att bestämma tidpunkt och arrangemang i god tid före önskat besök genom att skicka ett meddelande till adressen: opastukset@jnfoundation.fi.

Guidade turer ordnas på vardagar under arbetstid endast på finska eller engelska.

Inkeri Nurminens salong

På rundturen i museet får ni bekanta er med samlingens pärla, Inkeri Nurminens kaptenssalong från 1892.

Antiikkisen höyrylaiva Inkeri Nurmisen kapteeninsalonki ja kahvit
Sinilevää Itämeressä ylhäältä kuvattuna

Berättelser och gärningar

Under besöket berättar vi också om våra projekt som påverkar havsmiljöns tillstånd.

Olaus Magnuksen piirroskuva: Olavinlinna ja sitä ympäröivä virta, jossa asuvat mustat kalat ja näkki, joka soittaa viola da gambaa.

Läge

Speditionshuset ligger i Helsingfors i hörnet av Bölegatan och Löneboställsporten. Kontorsbyggnaden ligger längst söderut i Västra Böle. Från Böle station är det 800 meter till Speditionshuset och spårvagn 2 stannar nära huset.

Merihirviöt -kirja

Välkommen att handla

Som avslutning på rundturen kan ni om ni vill, köpa våra böcker och andra marina produkter.

Korkea kallio, jossa näkyy raitoja
Kuva: Raimo Sundelin

Virtuell visning

Samlingen finns delvis också på Digimuseet. Ni kan boka en privat visning till Digimuseets utställningar eller delta i de avgiftsfria visningar som arrangeras regelbundet.

Sök