Hyppää sisältöön

Vieraile museossa

Pasilassa sijaitseva merimuseomme on auki tilauksesta. Tunnin kestävä opastus on maksuton, ja pääset tutustumaan sekä kokoelmaan että säätiön työhön.

museohuone, jossa laivojen pienoismalleja ja meriesineistöä

Merimuseossa on esillä meritaidekokoelman parhaimmistoa, meriantiikin hienouksia ja vanhoja karttoja, jotka kertovat meren tarinoita. Opastettu kierros herättää tarinat eloon.

Järjestämme opastuksia ryhmille ja yksityishenkilöille. Voimme räätälöidä vierailun sisältöä toiveidenne mukaisesti. Sovi ajasta ja järjestelyistä hyvissä ajoin ennen toivottua vierailuajankohtaa lähettämällä viestin osoitteeseen: opastukset@jnfoundation.fi. Opastuksia järjestetään arkisin virka-aikaan vähintään 10 henkilön vierasryhmille. Opastuskierros voidaan sopia alkavaksi klo 9.00-15.30 välillä.

Inkeri Nurmisen salonki

Museokierroksella kohokohta on kokoelmamme helmi, höyrylaiva Inkeri Nurmisen kapteeninsalonkiin vuodelta 1892.

Antiikkisen höyrylaiva Inkeri Nurmisen kapteeninsalonki ja kahvit
Sinilevää Itämeressä ylhäältä kuvattuna

Tarinoita ja tekoja

Kerromme vierailun aikana myös meriympäristön tilaan vaikuttavista hankkeistamme.

Tervetuloa vierailulle!

Olaus Magnuksen piirroskuva: Olavinlinna ja sitä ympäröivä virta, jossa asuvat mustat kalat ja näkki, joka soittaa viola da gambaa.

Sijainti

Huolintatalo sijaitsee Helsingissä Pasilankadun ja Palkkatilanportin kulmauksessa. Se on Länsi-Pasilan eteläisin toimistorakennus. Pasilan asemalta on matkaa 800 metriä ja raitiovaunu 2 pysähtyy talon lähellä.

Merihirviöt -kirja

Ostosmahdollisuus

Museokierroksen päätteeksi voitte halutessanne hankkia julkaisemiamme kirjoja sekä muita merellisiä tuotteita.

Korkea kallio, jossa näkyy raitoja
Kuva: Raimo Sundelin

Virtuaaliopastus

Kokoelma on osittain esillä myös Digimuseossa. Voitte varata yksityisen opastuksen Digimuseon näyttelyihin tai osallistua säännöllisesti järjestettäviin maksuttomiin opastuksiin.

Haku