Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Itämeripäivä

Itämeripäivä

John Nurmisen Säätiön aloitteesta juhlistamme Itämerta vuosittain elokuun lopussa. Erilaisia tapahtumia ja tempauksia voivat järjestää kaikki halukkaat, ja juhlijoita on monissa Itämeren ympärysvaltioiden kaupungeissa.

Juontaja haastattelee ministeri Mykkästä Itämeripäivänä

Mikä #itämeripäivä?

Elokuun viimeisen päivän torstaina jokainen saa juhlia Itämerta! Tavan voi valita vapaasti, mutta merta ja meriympäristöä kunnioittaen. Iloita voi itsekseen tai yhdessä.
Kohottaako malja, pulahtaako veteen, hiljentyäkö kuuntelemaan vai tehdä näitä kaikkia?

Kaksi aikuista ovat kelluvan pumpatun flamingon kyydissä tyytyväisinä
Keskustelutilaisuus Espan lavalla. Neljä henkilöä.

Kumppaneita Itämeren ympäri

Kutsumme mukaan kaikki yhteisöt, tutkimuslaitokset, yritykset, seurat ja kaveriporukat Itämeripäivän kumppaneiksi. Toivomme, että moni ilmoittautuu Itämeripäivä.fi -sivustolla päivän kumppaniksi, jotta voimme tukea kumppaneita ideoinnissa ja pitää yllä juhlijoiden tapahtumakalenteria. Kumppanuus on maksuton.

Tule mukaan juhlimaan!

Itämerimenu

Itämeripäivänä saa kattaa pöytään särkeä, silakkaa ja muikkua taikka hernettä, papua ja paljon sesongin kasviksia sekä kotimaista viljaa! Nauti kotona, ravintolassa tai rannalla ja someta #Itämeripäivä!

Pulahdus

Kasta varpaat tai pue parhaat vaatteet päälle ja tee näyttävä pulahdus lähivesistöösi! Kaikki tavat pulahtaa ovat somettamisen arvoisia! Yhteinen pulahdusaika on klo 18, mutta myös aamu- ja kuutamouinnit lasketaan!

Konserttiyleisöä näyttelytilassa

Itämerihetki

Pysähdy Itämeren äärelle pieneen hetkeen tai suurempaan tapahtumaan. Useat museot, kirjastot ja järjestöt järjestävät tapahtumia tai vinkkaavat itämerellisen kulttuurin äärelle. Voit myös tehdä kirjan kanssa retken rantaan ja nauttia luonnosta.

Lähikuva, jossa käsi dippaa silakkasipsiä kastikkeeseen piknikillä

Joka päivä voi olla Itämeripäivä

Toivomme, että otat huomioon arkivalintojen vaikutukset päivittäisissä teossasi. Katso meidän vinkit, miten Itämeren pelastajat sen tekevät!

Haku