Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Itämeripäivä

Itämeripäivä

John Nurmisen Säätiön aloitteesta juhlistamme Itämerta vuosittain elokuun lopussa. Erilaisia tapahtumia ja tempauksia voivat järjestää kaikki halukkaat, ja juhlijoita on monissa Itämeren ympärysvaltioiden kaupungeissa.

Juontaja haastattelee ministeri Mykkästä Itämeripäivänä

Itämeripäivä – mikä se on?

Elokuun viimeisenä torstaina vietetään Itämeripäivää. Itämeripäivänä jokainen saa juhlia Itämerta! Tavan voi valita vapaasti, mutta merta ja meriympäristöä kunnioittaen. Itämeripäivänä voit järjestää oman tapahtuman tai osallistua muiden järjestämiin Itämeripäivän tilaisuuksiin.

Kaksi aikuista ovat kelluvan pumpatun flamingon kyydissä tyytyväisinä
Three persons in a sailing boat raising a glass

Tapahtumia Itämeren ympäri

Itämeripäivä on Itämeren alueen maiden yhteinen juhlapäivä. Itämeripäivää vietetään kaikissa yhteistyömaissa: Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Puolassa, Liettuassa, Latviassa, Virossa. Kannusta myös omaa työpaikkaasi järjestämään oma tapahtuma.

Itämeripäivän kumppaniksi?

Kutsumme mukaan kaikki yhteisöt, tutkimuslaitokset, yritykset, seurat ja kaveriporukat järjestämään Itämeripäivänä oman tapahtuman. Tapahtuman järjestämällä olet Itämeripäivän kumppani. Kumppanuus on maksutonta.

Ilmoita tapahtumasi Itämeripäivä.fi-sivulla. Saat ideointi- ja markkinointitukea tapahtumalle ja tapahtumasi näkyviin juhlijoiden tapahtumakalenteriin.

Keskustelutilaisuus Espan lavalla. Neljä henkilöä.

Tule mukaan juhlimaan Itämeripäivänä!

Itämeripäivänä voit iloita yhteisestä merestämme itsekseen tai yhdessä muiden Itämeren ystävien kanssa. Kohottaako malja, pulahtaako veteen, hiljentyäkö kuuntelemaan vai tehdä näitä kaikkia? Tässä kolme vinkkiä, miten voit juhlia omaa mertamme! Jaa Itämeripäivän juhlahetkesi somessa #itämeripäivä #balticseaday

Itämerimenu

Itämeripäivänä saa kattaa pöytään särkeä, silakkaa ja muikkua taikka hernettä, papua ja paljon sesongin kasviksia sekä kotimaista viljaa! Nauti kotona, ravintolassa tai rannalla ja someta #Itämeripäivä!

Pulahdus

Kasta varpaat tai pue parhaat vaatteet päälle ja tee näyttävä pulahdus lähivesistöösi! Kaikki tavat pulahtaa ovat somettamisen arvoisia! Yhteinen pulahdusaika on klo 18, mutta myös aamu- ja kuutamouinnit lasketaan!

Konserttiyleisöä näyttelytilassa

Itämerihetki

Pysähdy Itämeren äärelle pieneen hetkeen tai suurempaan tapahtumaan. Useat museot, kirjastot ja järjestöt järjestävät tapahtumia tai vinkkaavat itämerellisen kulttuurin äärelle. Voit myös tehdä kirjan kanssa retken rantaan ja nauttia luonnosta.

Lähikuva, jossa käsi dippaa silakkasipsiä kastikkeeseen piknikillä

Joka päivä voi olla Itämeripäivä

Toivomme, että otat huomioon arkivalintojen vaikutukset päivittäisissä teossasi. Katso meidän vinkit, miten Itämeren pelastajat sen tekevät!

Haku