Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Ympäristökasvatus

Ympäristö­kasvatus – oppimateri­aa­lia Itämerestä

John Nurmisen Säätiö on mukana tukemassa lasten ja nuorten ympäristökasvatusta.

Järjestämme Itämeri-aiheisia oppitunteja yhteistyössä Luontoliiton kanssa sekä tarjoamme ympäristökasvatusmateriaaleja koulujen ja kerhojen käyttöön.

Itämeri-oppitunti yläkouluille

Tilaa kouluusi John Nurmisen Säätiön ja Luontoliiton Itämerilähettiläät kertomaan Itämerestä! Oppitunnin tavoitteena on kertoa, miksi Itämeren suojeleminen on tärkeää.

Itämeri-oppitunnilla oppilaat sukeltavat Itämeren syvyyksiin, tutustuvat tärkeimpiin lajeihin, perehtyvät Itämerta vaivaavaan rehevöitymiseen ja pohdivat, mitä suojelutekoja jokainen meistä voi tehdä Itämeren hyväksi.

Itämerilähettilään vierailu koulussa on maksutonta.

Itämeri – monialainen oppimiskokonaisuus

Itämeri sopii erinomaisesti aiheeksi monialaiseen, ilmiöpohjaiseen oppimiskokonaisuuteen. Itämeri-teemaa voi käsitellä niin ympäristön (maantiede, biologia), kulttuurin (äidinkieli), historian, kotitalouden ja liikunnankin näkökulmista.

Monialaisten oppimiskokonaisuuksien suunnittelun voi aloittaa tutustumalla John Nurmisen Säätiön ja Luontoliiton oppimateriaaliin, jossa Itämereen liittyviä teemoja käsitellään monipuolisesti. Oppimateriaali sopii yläkouluille ja soveltuvin osin myös alakouluikäisille.

Voit käyttää opetuksen suunnitteluun myös Tietoa Itämerestä -osiota, joka esittelee kattavasti Itämeren erityispiirteet ja ongelmat.

Itämeri-opetusmateriaali alakouluille ja päiväkodeille

Splash-pelissä voi heittäytyä merensuojelun supersankariksi ja pelastaa pelaamalla Itämeren. Lapsille tarkoitettu peli auttaa ymmärtämään, millaisia meren pelastamisen keinoja meillä on. Peliä voi pelata suomeksi ja englanniksi. 

Pikku-Särjen suuri seikkailu

Itämeripäivän materiaalipankista voit ladata päiväkoti-ikäisille tarkoitetun Itämeri-aiheisen sadun. Satu on suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Itämeri-satuun liittyy myös sarjakuva ja värityskuva.

Taksvärkkikeräys

Järjestä taksvärkkikeräys Itämerelle! Taksvärkkikeräyksen tuotto kohdistuu yleislahjoituksena John Nurmisen Säätiön toimintaan. Ilmoita luokka tai koulu mukaan John Nurmisen Säätiön päivätyökeräykseen!

ihminen roskapussin kanssa

10 vaikuttavinta vinkkiä Itämeren suojelemiseen

Haku