Hyppää sisältöön
Etusivu
Auta Itämerta
Lahjoita
Taksvärkkikeräys

Taksvärkki­keräys

Valitsemalla päivätyökeräyksenne kohteeksi John Nurmisen Säätiön, olette mukana Itämeren pelastamassa Itämerta ja sen perintöä tuleville sukupolville.  

medusoja itämeressä

Meriympäristöhankkeemme parantavat Itämeren tilaa pienentämällä merelle liian suurta ravinnekuormaa ja vähentämällä ympäristöriskejä. Itämeren suurin ongelma on rehevöityminen, mikä ilmenee mm. jokakesäisinä sinilevälauttoina ja sameina rantavesinä. Meren tarinan ja sen historian tunnetuksi tekeminen on tärkeää, sillä samalla opimme ymmärtämään, miksi ainutlaatuista Itämertamme pitää myös suojella. 

Ilmoita koulusi taksvärkkikeräyskohteeksi John Nurmisen Säätiö ja Itämeren suojelu. Suosittelemme pitämään Itämeriaiheisen oppitunnin ennen päivätyökeräystä. Tarjoamme käyttöönne materiaalia tunnin pitämistä varten. Itämerioppitunnilla luokkanne voi tutustua Itämeren tilaan, ongelmiin ja merta tervehdyttäviin toimiin. Voitte myös tilata Luoto-Liiton itämerilähettilään vierailemaan koulussanne. Oppilaitoksenne voi itse valita ajankohdan, jolloin keräyspäivä pidetään. Osallistuminen on oppilaille vapaaehtoista. Suositus päivätyöstä maksettavaksi palkkioksi on 15 euroa. Huomioittehan, että säätiö ei vakuuta päivätyökeräykseen osallistujia. 

Näin käynnistät keräyksen

  • Sopikaa päivätyökeräyksen päivämäärä ja järjestäkää Itämeri oppitunti ennen keräyspäivää
  • Ilmoittakaa koulunne tai luokkanne mukaan John Nurmisen Säätiön päivätyökeräykseen alla olevalla lomakkeella 
  • Saatte vastausviestinä ohjeet ja materiaalit yhteyshenkilöllenne 
  • Järjestäkää keräys 
  • Pyytäkää oppilaan työnantajaa tilittämään keräyssumma John Nurmisen Säätiön keräystilille FI06 1214 3000 1122 96 käyttäen keräyksenne viitenumeroa.

Ilmoita tarksvärkkikeräyksestä

KK slash PP slash VVVV
Lomakkeella kerättäviä henkilötietoja käsitellään John Nurmisen Säätiön asiakas- ja tukijarekisterin tietosuojaselosteen mukaisesti. Lue tietosuojaseloste täällä.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Mihin lahjoitukseni käytetään?

Meriluonnon suojeluun

Teemme konkreettista työtä Itämeren ja sen perinnön pelastamiseksi. Parannamme Itämeren tilaa vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä sekä suojelemme Itämeren biodiversiteettiä.

ikoni, jossa kädet ympäröivät vesipisaraa

Itämeri-tietoisuuden lisäämiseen

Toteutamme monipuolista merikulttuurityötä. Meren merkityksen ja sen historian tunnetuksi tekeminen on tärkeää, sillä samalla opimme ymmärtämään, miksi ainutlaatuista Itämertamme pitää suojella.

ikoni, jossa kädet pitelevät vesipisaraa

Vaikuttamistyöhön

Vaikutamme Itämeren parhaaksi yhteiskunnassa. Kannustamme kaikkia toimiin Itämeren suojelemiseksi, vaikutamme päättäjiin sekä tuomme aktiivisesti tehokkaita Itämeren suojelukeinoja eri toimijoiden käytettäväksi.

Haku