30+1 tapaa pelastaa Itämeri. Valitse yrityksellesi sopivin

“Meillä on vastuu Itämeren pelastamisesta tuleville sukupolville” - Krista Kosonen, näyttelijä.

Itämeri voi huonosti. Mutta onneksi yhteinen meremme on vielä pelastettavissa harkituin ja oikein kohdennetuin toimin, jotka osaamme pitkällä kokemuksellamme. Tarvitsemme kuitenkin yrityksenne apua.

Olemme saaneet paljon aikaan kolmessakymmenessä vuodessa. Olemme vähentäneet Suomenlahden fosforikuormitusta peräti 60%. Olemme edistäneet vesistöystävällistä maataloutta sekä nostaneet kotimaisten särkikalojen suosiota ruokapöydissä hilliten näin levien kasvua rannikkovesissämme. Olemme kertoneet Itämeren rikkaita tarinoita kirjoissa, digimuseossamme ja lukuisissa järjestämissämme keskustelutilaisuuksissa. Ja vuosittain olemme kutsuneet kaikki Itämeren valtiot asukkaineen viettämään kanssamme Itämeripäivää.

Jotta voimme toimia tulevaisuudessakin yhtä tuloksekkaasti sekä tehdä vielä enemmän yhteisen Itämeremme hyväksi, toivotamme yrityksesi tervetulleeksi joko yrityskumppaniksi tai yrityskummiksi.

Valitse yrityksellesi sopivin tapa tulla mukaan pelastamaan Itämerta ja sen perintöä tuleville sukupolville.

Yrityskumppanina John Nurmisen Säätiön kanssa voitte osallistua konkreettiseen työhön Itämeren pelastamiseksi. Yrityskumppanina saatte säännöllisesti tietoa Itämerestä, meriympäristöhankkeistamme, katsauksia Itämeren kiehtoviin tarinoihin sekä osallistaa oman tiiminne tai henkilöstönne.

Haluamme yrityskumppaniksi!

John Nurmisen säätiön yrityskummina voitte tukea Itämeren ja sen perinnön pelastamista valitsemalla sopivan kummiryhmän sekä joko toistuvan vuosilahjoituksen tai kertalahjoituksen. Yrityskummit saavat käyttöönsä monipuolisen viestintäpankin, jonka avulla voi viestiä yrityksen osallistumisesta arvokkaaseen työhömme.

Ryhdymme yrityskummiksi!

Vastuullisuus on Orionissa tekoja

John Nurmisen Säätiön toiminnan tukeminen on monella tapaa luonteva osa vastuullisen yrityksen ympäristövastuullisuutta ja vastuullisuusviestintää. Suomalainen lääketeollisuusyhtiö Orion Oyj toimii kolmatta vuotta yhtenä säätiön pääyhteistyökumppaneista.

”Itämeren ja ympäristön hyvinvointi ovat Orionille tärkeä asia, ja olemme jo vuosia tehneet ympäristön suojelun hyväksi enemmän kuin lain vaatimat toimet”, Orionin toimitusjohtaja Timo Lappalainen sanoo.

Orion on esimerkiksi saanut laskettua vesistöihin kulkeutuvat lääkejäämäpäästöt minimiin, kun suurin osa jätevesistä ohjataan riskiperusteisesti haihdutukseen ja jäämät poltetaan. Myös energiatehokkuutta on parannettu ja useita energiansäästötoimia toteutettu onnistuneesti.

Ympäristövastuu ei koske vain Orionin omaa tuotantoa, vaan se kulkee läpi koko lääkkeiden elinkaaren. Uusien tuotteiden ympäristöriskit arvioidaan, raaka-aineet hankitaan vastuullisilta toimittajilta, lääkkeiden pakkauskoot suunnitellaan käyttötarpeiden mukaan ja pakkausmateriaaleja kehitetään entistä ekologisemmiksi. Orionin Head of Corporate Responsibility Noora Paronen muistuttaa, että ympäristön tilasta huolehtiminen on Orionille jatkuva prosessi, jota kampanjat ja lahjoitukset Itämeren hyväksi täydentävät.

”Kaikkia haasteita emme pysty ratkaisemaan yksinämme. Tarvitaan myös sidosryhmien välistä yhteistyötä, ja tämä onnistuu olemalla mukana esimerkiksi John Nurmisen Säätiön hankkeissa”, Paronen toteaa.

LUE LISÄÄ!

Vastuullisuus on Tokmannin strategian ytimessä

Tokmannin tavoitteena on olla alan vastuullisin halpakauppa ja rakentaa osaltaan hyvää tulevaisuutta. Tokmannilla vastuullisuus syntyy koko henkilöstön voimin tehdyistä todellisista, arkisista teoista. Niitä ohjaavat Tokmannin strategian vastuullisuustavoitteet, joiden pääteemoja ovat Tuotteet ja hankintaketju, Ilmasto, Ihmiset ja Rehti liiketoiminta.

John Nurmisen toiminnan tukeminen on luonteva osa Tokmannin ilmasto- ja ympäristötyötä.

”John Nurminen Säätiö tekee konkreettista ja pitkäjänteistä työtä Itämereen kohdistuvan kuormituksen ja ympäristöriskien vähentämiseksi. Olemme tehneet jo kolmena kesänä yhteistyötä Säätiön kanssa Itämeren suojelemiseksi lahjoittamalla jokaisesta kampanja-aikana myymästämme Pisara-tuotteesta yhteensä 148 000 euroa Itämeren suojeluun. Pisara on kauneuteen ja puhtauteen keskittynyt oma tuotemerkkimme”, kertoo Tokmannin vastuullisuuspäällikkö Emilia Koski.

Tokmannin merkittävimmät vaikutuksen luonnon monimuotoisuuteen ja ilmastoon syntyvät sen myymien tuotteiden ja niiden raaka-aineiden kautta. Tämän takia Tokmanni ottaa luonnon monimuotoisuuden huomioon valikoimatyössään ja rakentaa siten valikoimiaan kestävästi.

Luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä tukevat myös Tokmannin kunnianhimoiset ilmastotavoitteet. Tokmanni on sitoutunut rajoittamaan maapallon lämpötilan nousun korkeintaan 1,5 celsiusasteeseen omassa toiminnassaan. Tokmannin tavoitteena on myös olla hiilineutraali vuonna 2025 oman toiminnan osalta.

”Saavuttaaksemme kunnianhimoiset vastuullisuustavoitteemme tarvitsemme John Nurminen Säätiön kaltaisia yhteistyökumppaneita. John Nurmisen Säätiö on tehnyt jo peräti 30 vuotta johdonmukaisesti töitä pelastaakseen Itämeren ja sen perinnön tuleville sukupolville. Arvostamme suuresti Säätiön konkreettisia hankkeita, joilla parannetaan Itämeren tilaa ja mereen kohdistuvaa kuormitusta sekä vähennetään ympäristöriskejä”, jatkaa Koski.

LUE LISÄÄ!

Vastuullisuus on Lilja the labelille tuotekehitysvalintoja

“Valmistamme kaikki uima-asumme kierrätysmateriaaleista, kuten merestä kierrätetystä muoviroskasta. Koemme kuitenkin, että tämä ei yksin riitä. Toimimalla yhteistyössä arvomme jakavan tahon kanssa, meidän on mahdollista tehdä enemmän.”, kertoo Lilja the Labelin toimitusjohtaja Laura Saarinen.

Lanseeraamalla liljapicking-nimisen roskienkeruuhaasteen samaan aikaan säätiöyhteistyön aloituksen kanssa Lilja the Labelin on ollut mahdollista kiinnittää asiakkaidensa huomio luonnon hyvinvointiin. Yritys on muuttanut tuotepakkauksensa keräyspussiksi, joka asiakkaalle saapuessaan haastaa tämän suuntaamaan lähiluontoonsa ja keräämään pussin täyteen luontoon kuulumatonta roskaa. Lilja the Label lahjoittaa jokaisesta tilauksesta 1€ John Nurmisen säätiölle. Jokaista liljapicking-haasteeseen osallistumista kohden lahjoitus kuitenkin tuplataan.

”Meitä kuitenkin ympäröi täällä pohjoisessa aivan upean ainutlaatuinen luonto, josta me voimme nauttia ympäri vuoden. Uimapukua käyttääkseen ei ole tarve kaukomatkailla. Itämeren rannoilla on mahdollista talvisin avantouida, kesäisin paistatella auringossa ja syksyllä vaikka lainelautailla. Lähiluonnossa liikkuminen on myös ulkomaanmatkoihin verrattuna ympäristöteko”, Saarinen kertoo.

Työ Itämeren pelastamiseksi on yhteistyötä ja tekoja. Toimitusjohtaja Laura Saarinen kuvailee, mitä John Nurmisen Säätiön yrityskumppanuus heille merkitsee: ”Puhuttaessa vastuullisuudesta, lähiluonnosta ja vesistöistä nauttimisesta, on John Nurmisen Säätiön takana seisominen on Lilja the Labelille kiistattomasti kunnia-asia”.

LUE LISÄÄ!

Varataan yhteinen aika Itämeri-yhteistyötapaamiselle!

Katso tästä 30 oivaa keinoa pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Ja muista, että helpoin ja vaikuttavin  tapa yritykselle on ryhtyä John Nurmisen Säätiön yrityskumppaniksi tai yrityskummiksi.

Miten päätättekään auttaa meitä työssämme Itämeren tulevaisuuden puolesta, toimikaa heti.

Vielä ei ole liian myöhäistä!

Ota rohkeasti yhteyttä, niin jutellaan lisää!

Lisätietoja yritysyhteistyöstä

Erkki Salo

Erkki Salo

Varainhankintajohtaja
+358 (0)40 728 1859
Ari Rytkönen

Ari Rytkönen

Yritysvarainhankinnan päällikkö
+358 (0)50 476 8321

Ota yhteyttä