25.05.2022

Archipelago Sea Jazz

Archipelago Sea Jazz on neljän festivaalin sarja, joka kutsuu sinut Saaristomeren intiimiin tunnelmaan ja huippumusiikin pariin. Järjestämme festivaaleilla Itämeri-aiheisia keskusteluita.

Archipelago Sea Jazz -festivaalisarjaa ja John Nurmisen Säätiötä yhdistää rakkaus mereen ja huoli sen hyvinvoinnista. Haluamme pelastaa Itämeren tuleville sukupolville ja siksi toimimme nyt. Tulevana kesänä tarjoamme huippumusiikin lomassa keskustelun aiheita Itämerestä niin vanhoille kuin uusille merenkävijöille ja jazzdiggareille. 

Meri ja sen kulttuuriperintö on moniäänistä. Osa siitä on uhanalaista ja katoavaa. Tämä näkyy perinteinä, jotka eivät automaattisesti siirry sukupolvelta toiselle tai yksipuolisina ruokalautasina, jonne lähikala ei löydä tietä. 

Onneksi kuitenkin on kalastajia, yrittäjiä, ruokavisionäärejä, perinteen vaalijoita, tutkijoita ja viranomaisia, jotka omalla työllään vetävät meidät muut mukaansa tekoihin, joilla on todellista merkitystä. 

Kalastajien kyydissä Itämerellä

aika: perjantai 8.7. klo 18.00–19.00
paikka: Baltic Jazz, Taalintehtaan kirjasto, Kemiönsaari
esiintyjät: kirjailija Jukka Ahonen, kalastaja Börje Holmberg, kalastusbiologi Malin Lönnroth Kalatalouden Keskusliitosta

aika: keskiviikko 27.7. klo 19.00–19.45
paikka: Turku Sea Jazz -etkot, Turun Tuomiokirkonpuisto
esiintyjät: europarlamentaarikko Ville Niinistö (vihr.), kirjailija Jukka Ahonen, ruokavisionääri, keittiöpäällikkö ja ruokakirjailija Sami Tallberg, yrittäjä Saija Toivonen (Toivosen Lähikala Oy), John Nurmisen Säätiön viestintäjohtaja Elina Lehtinen

Baltic Jazz- ja Turku Sea Jazz -festivaaleilla pohditaan muutoksessa olevan kalastuselinkeinon tilaa. Millainen on kalastajien ammatti? Millainen vaikutus kaloihin meren ympäristöongelmilla on? Mitä kaloja Itämeressä on, ja mitä niistä hyödynnetään eniten?

Limisaumavene hyödyksi ja iloksi

aika: lauantai 23.7. klo 14.30–15.30
paikka: Korpo Sea Jazz, Saaristokeskus Korpoström, Korppoo

Limisaumaveneistä kertovat puuveneaktiivi Bosse Mellberg, Itämereen perehtynyt kulttuurientutkija Jaana Kouri ja vapaa-ajanpurjehdukseen erikoistunut historiantutkija Lauri Kaira.

Festarilipulla tukea John Nurmisen Säätiölle

Tänä kesänä olemme sekä huippujazzin vietävänä että kalastajien kyydissä Itämerellä. Keskustelemme kaloista, katoavasta meren perinnöstä ja rakkaudesta limisaumaveneeseen hyödyn ja huvin näkökulmista. Meren perinnöllä on valonpilkkunsa.

Voit osallistua Itämeren pelastusoperaatioon festarilippujen oston yhteydessä tukemalla John Nurmisen Säätiön työtä.

Nyt on jazzin ja meren aika!

Tutustu Archipelago Sea Jazziin

https://www.facebook.com/archipelagoseajazz/
https://www.facebook.com/balticjazz/
https://www.facebook.com/korposeajazz/
https://www.facebook.com/alandseajazz/
https://www.facebook.com/turkuseajazz

Festivaalilippuja myy Tiketti 

Itämeri Kuva Lasse Hendriks
Kuva Lasse Hendriks

Aiheeseen liittyvää