Hyppää sisältöön

Miksi Kaius Niemen seinällä on kartta vuodelta 1692?

Helsingin Sanomain vastaava päätoimittaja Kaius Niemi kertoo suhteestaan Itämereen. Hänen mukaansa olennaista on keskittyä huonojen tulevaisuusskenaarioiden sijaan siihen, mitä on vielä mahdollista tehdä.

Kaius Niemi muistaa yhä sen kerran, jolloin hän pienenä poikana nosti isänsä kanssa Itämerestä ainakin kolme turskaa kerralla veneeseen – ja kuinka niiden kuljettamiseen tarvittiin saaressa kottikärryt.

Itämeren ekologisesta tilasta tulisi käydä keskustelua myös talviaikaan, vaikka meri ei silloin näykään niin voimallisesti arjessa kuin kesällä. Meri kuitenkin elävänä organismina on olemassa ja läsnä, vaikka siellä ei tule yhtä paljon oleiltua. Poliittisestikaan keskustelu ei saisi jäädä vain toiselle vuosipuoliskolle.

Niemeä kiehtovat myös kartat ja se, miten ne paljastavat aikakautensa tärkeinä pidetyt asiat mutta myös ne seikat, joita ei ole vielä tiedetty. Mitkä olisivat meidän aikamme terra incognitoja, jos ne piirtäisi kartalle? Ja miksi hänellä on seinällään Jacques Peetersin kartta vuodelta 1692?

Minun Itämereni on podcast, joka antaa äänen ihmisille, joille Itämeri on ammatti, elämäntapa tai intohimo. Podcastissa tavataan muun muassa meribiologi, kalastaja, merihistorian tutkija, taiteilija, luotsi ja purjehduskoulun omistaja. Vieraita yhdistää rakkaus Itämereen, mutta jokaisella heistä on oma meren äärelle johtava polkunsa. Minun Itämereni -podcastissa vieraat kertovat tärkeimmät Itämereen liittyvät tarinansa säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardtille.

Toimitusjohtaja Anna Arrakoski-Engardt ja Kaius Niemi studion ulkopuolella hymyilemässä
John Nurmisen Säätiön podcast-vieraana Kaius Niemi.

Kuuntele Spotifyssa, iTunesissa tai Suplassa
Kaikki Minun Itämereni -podcastit

K

Lue seuraavaksi

Haku