Evli jatkaa yhdessä John Nurmisen Säätiön kanssa Itämeren pelastamista
Evli jatkaa yhteistyötään John Nurmisen Säätiön kanssa. Tänä vuonna 30 vuotta täyttävä säätiö perustettiin alkujaan merellisen kulttuuriperinnön säilyttämiseksi, ja pian perustamisen jälkeen Itämeren suojelusta tuli tärkeä osa säätiön toimintaa. Evli haluaa omalta osaltaan olla mukana tässä kotimeremme suojelutyössä.
Evlin John Nurmisen Säätiölle antama tuki kohdennetaan meriympäristön hyväksi tehtäviin hankkeisiin, joissa parannetaan Itämeren tilaa vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöongelmia. Evliä yhteistyössä puhuttelee se, että säätiö tekee konkreettisia ja tehokkaita tekoja Itämeren pelastamiseksi. Kriittisin toimenpide lähimeremme hyväksi tehtävässä työssä on rehevöitymisen vähentäminen.
”Hankkeemme ovat vaikuttaneet Suomenlahden rehevöitymiseen valtavasti. Läpimurtona pidämme Pietarin jätevedenpuhdistamon tehostettua fosforinpoistoa. Toinen suuri saavutus on ollut Laukaanjoen Fosforit-tehtaan päästöjen ohjaaminen puhdistukseen. Nämä hankkeet pelkästään vähentävät vuosittain Itämeren fosforikuormaa 1 000 tonnia”, säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt kertoo.
”Itämeri on aina ollut tärkeä Evlille ja meille on iso merkitys sillä, että voimme olla mukana auttamassa sen suojelutyössä. Meitä puhuttelee se, että John Nurmisen Säätiö on yhteistyökumppaneidensa kanssa saanut todistetusti esimerkiksi vähennettyä Itämeren ravinnekuormaa ja pienennettyä öljyonnettomuusriskiä”, Evlin toimitusjohtaja Maunu Lehtimäki sanoo.
Itämeri on pelastettavissa
Itämeri on yksi maailman saastuneimmista meristä, sillä se on matalana ja vähäsuolaisena muita meriä alttiimpi ympäristönmuutoksille.
”Hyvä asia on, että vielä ei ole liian myöhäistä pelastaa Itämerta. Kun rehevöityminen vähenee, meren monimuotoisuus paranee ja monimuotoisen meren sietokyky ympäristömuutoksille kasvaa”, Arrakoski-Engardt sanoo.
”Työ Itämeren hyväksi ei tule valmiiksi yhdessä yössä, siksi Evlissä on vahva tahto jatkaa John Nurmisen Säätiön tukemista pitkäjänteisesti”, Lehtimäki toteaa.
Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?
Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.