Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Itämeri-media
The Tall Ships Races Helsinki 2024 ja John Nurmisen Säätiö yhteistyössä 

The Tall Ships Races Helsinki 2024 ja John Nurmisen Säätiö yhteistyössä: “Itämeren suojelu on yksi tärkeimmistä tapahtuman tavoitteista” 

Purjelaivoja satamassa
Tall Ship Races 2013 Helsingissä. Kuva: Max Edin

Lisätietoja

Marianne Saukkonen
Projektipäällikkö
Tall Ships Races
marianne.saukkonen@eventshelsinki.fi 
+358 40 334 7148 

Vuosittain järjestettävä suurten purjelaivojen kilpailu, The Tall Ships Races, järjestetään Itämerellä kesällä 2024. Helsinkiin tapahtuma rantautuu 4.-7.7.2024. John Nurmisen Säätiö on tapahtuman hyväntekeväisyyskumppani. Lisäksi säätiö tekee yhteistyötä tapahtumassa Luontoliiton, Purjelaivakonttorin ja Perinnepurjehtijat ry:n kanssa.

John Nurmisen Säätiö on The Tall Ships Races Helsinki -tapahtuman hyväntekeväisyyskumppani. Yhteistyön tavoitteena on lisätä tietoisuutta Itämeren tilasta ja sen suojelusta sekä tarjota tapahtumakävijöille ja yhteistyöyrityksille mahdollisuus osallistua Itämeren suojelutyöhön lahjoittamalla säätiölle. Tapahtumaan Helsinkiin odotetaan 500 000 kävijää.

Olemme sitoutuneet toimimaan vastuullisesti ja yhteistyö John Nurmisen Säätiön kanssa on yksi keinomme viestiä Itämeren tilasta ja sen suojelusta. Teemme vaikutustyötä myös nuorisopurjehtijoiden ja alusten miehistöjen suuntaan ja haluamme viestiä Itämeren suojelun tärkeydestä, kertoo tapahtuman projektipäällikkö Marianne Saukkonen.

Itämeri kärsii rehevöitymisestä ja rehevöitymisen seuraukset näkyvät meille vesilläliikkujille kesäisin sinilevälauttoina. Lahjoitusten avulla säätiömme voi jatkaa työtä rehevöitymisen vähentämiseksi ja luontokadon ehkäisemiseksi. Hienoa, että nuoret toimivat The Tall Ships Racessa Itämeren hyvinvoinnin ja meren merkityksen viestinviejinä, sanoo John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt.

Nuorten Itämeri-tietoisuuden vahvistamista 

Säätiö tekee tapahtuman yhteydessä yhteistyötä myös Purjelaivakonttorin ja Perinnepurjehtijat ry:n kanssa. Purjelaivakonttorin alukset osallistuvat Tall Ships Races -kilpailuun, ja nuorison äänitorvena ja perinnepurjehduskulttuurin ylläpitäjänä toimii yhteistyössä Helsingin perinnepurjehtijat ry. John Nurmisen Säätiö toimii purjehdusten suojelijana ja vahvistaa purjehtijoiden Itämeri-tietoisuutta ja ymmärrystä Itämeren suojelun tärkeydestä. Tavoitteena on myös kuulla nuorten Itämeri-suhteesta ja ajatuksista meriympäristön suojeluun liittyen.  

Puheenvuoroja ja tietoa Itämeren tilasta tapahtuman kävijöille 

The Tall Ships Racesin tapahtuma-alueella Kauppatorilla Luontoliiton ja John Nurmisen Säätiön yhteisessä tapahtumapisteessä jaetaan tietoa Itämerestä. The Tall Ships Racesin ohjelmalavoilla Katajanokalla ja Kaupungintalolla kuullaan puheenvuoroja Itämeren pelastamisen keinoista ja itämeriläisyydestä.  

Kartta: Renard, Itämeri (1715)

The Tall Ships Races on nuorisopurjehdustapahtuma, jonka tarkoituksena on edistää nuorten koulutusta ja yhteistyötä kansallisuuteen, kulttuuritaustaan, uskontoon tai sosiaaliseen taustaan katsomatta. The Tall Ships Races Helsinki -tapahtumaan saapuu heinäkuussa yli 50 näyttävää purjelaivaa miehistöineen Eteläsataman, Katajanokan, Kanavarannan, Pohjoisrannan ja Kauppatorin alueelle. Tapahtuma tarjoaa monipuolista ohjelmaa livemusiikin, puheohjelman sekä lapsiperheille suunnatun ohjelman myötä. 

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Lue seuraavaksi

Haku